Scurtmetrajul Offstage, în cursa pentru Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajul-offstage-in-cursa-pentru-oscar/

Scurtmetrajul Offstage, scris şi regizat de actorul Andrei Huţuleac, a câştigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune în cadrul celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia.

Un articol de Petre Ivan|23 octombrie 2017

Singurul festival de categoria A din Polonia, Varșovia IFF se află pe o listă specială aprobată de membrii Academiei Americane de Film, ceea ce face ca filmul să fie eligibil pentru nominalizările la Premiile Oscar 2018.

O producție independentă DaKINO Production, avându-l drept producător pe Dan Chișuși coproducător pe Andrei Huțuleac, Offstage este un scurtmetraj tragicomic despre o regizoare de teatru ratată care încearcă să-și pregătească fiul pentru admiterea la actorie în ciuda evidentei lipse de talent pe care acesta o afișează.

Din distribuția filmului fac parte actorii Adrian Titieni, Amalia Ciolan și Tudor Istodor alături de Nicoleta Hâncu, Vladimir Purdel, Alin Florea, Carol Ionescu și Andrei Ciopec. Imaginea este semnată de Constantin Ene iar montajul îi aparține lui Valerian Bulgariu.

Născut în 1990, Andrei Huțuleac a urmat cursurile de actorie ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale din București și este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din teatru. Offstage reprezintă debutul său în regia de film și a fost filmat în vara anului 2016.

 

Scurtmetrajul a fost selectat în numeroase festivaluri de film din lume, fiind distins anul acesta cuMențiunea Specială a Juriului la cea de-a 17-a ediție a Festivalulului Internațional de Film Transilvania, Trofeul Timishort Film Festival 2017 pentru cel mai bun scurtmetraj și Trofeul Vladutz în cadrul Dracula Film Festival pentru “umorul deosebit de negru și spiritul suprarealist, admirabil manevrate în fiecare cadru și secvență.”

Foto: Offstage – facebook

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.