Scurtmetrajul “Prima noapte”, de Andrei Tănase, marele premiu la Festivalul de la Dresda
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajul-prima-noapte-de-andrei-tanase-marele-premiu-la-festivalul-de-la-dresda/

Filmul “Prima noapte”/ “First Night”, scris şi regizat de Andrei Tănase, a câştigat marele premiu la cea de a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Scurtmetraj de la Dresda – Filmfest. Pelicula îi are în distribuţie pe Alfredo Minea şi Cristiana Luca, alături de Mimi Brănescu şi Elvira Deatcu.

Un articol de Petre Ivan|10 Aprilie 2017

Un moment special din viața unui tânăr. Unul pe care ni l-am fi imaginat cu totul altfel. Iar el, neajutorat, reacționează exagerat.

Regizorul dezvăluie cu multă sensibilitate fragilitatea identității masculine în procesul maturizării și aruncă din când în când un ochi la un mediu social anume.

Filmul, a cărui imagine este semnată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada), a concurat în 2016 și pentru trofeul acordat celui mai bun scurtmetraj în secțiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneția.

Andrei Tănase (născut în 1982) a studiat filmul la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București. A regizat scurtmetraje selecționate și premiate în festivaluri: “Vacanța la țară” (2015), “Claudiu și crapii” (2013), “Kings of the Castle” (co-regizat cu Vlad Ilicevici, scurtmetraj documentar, 2010), “Mc Russia” (scurtmetraj documentar, 2008), “Love Forever” (2006), “Myriapod” (2004).

Foto: Prima noapte – facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »