Se caută proiecte de film: încep înscrierile la Transilvania Pitch Stop
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-proiecte-de-film-incep-inscrierile-la-transilvania-pitch-stop/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 29 mai – 4 iunie 2016, cea de-a treia ediţie a programului Transilvania Pitch Stop (TPS). Proiectul le este dedicat cineaştilor din România şi Republica Moldova aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj şi oferă consultanţă personalizată de dezvoltare de scenariu, training şi o platformă pentru susţinerea pitch-ului în faţa unor potenţiali parteneri.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2016

Prin parteneriatul cu Festivalul de la Locarno, TPS susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Până pe 30 aprilie 2016, regizorii sunt invitați să își înscrie un proiect de lungmetraj de ficțiune aflat într-o etapă de început a dezvoltării. Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu un potențial ridicat de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru – echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. TPS pune accent pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajând colaborarea și schimbul de idei între echipe, pentru o experiență creativă completă.

Unul dintre premiile acordate în urma deliberării celor trei membri ai juriului este TPS Development Award  – în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF și adjudecat anul trecut de Ivana Mladenovic, cu proiectul Soldații. CoCo Award i-a fost acordat anul trecut lui Bogdan Mureșanu, pentru 1985, constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market. În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days, pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie (producători, companii de finanțare, agenți de vânzări, distribuitori).
Toți cei interesați să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 30 aprilie 2016. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2016.
Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail [email protected].

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.