Se deschide Caro Cultura, un spațiu alternativ multicultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-caro-cultura-un-spatiu-alternativ-multicultural/

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care îşi propune să contribuie activ la reconstrucţia culturală a Bucureştiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureştean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât şi în proiecte educaţionale.

Un articol de Liliana Matei|30 iulie 2020

Visul de a construi un spațiu alternativ multicultural s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

Cum orice criză aduce și lucruri bune, anul acesta Caro Cultura va debuta cu o serie de proiecții de filme de artă și spectacole de teatru, toate desfășurate în aer liber, într-un spațiu neconvențional.

Sub motto-ul “Follow nature, Follow art”, proiectul Caro Cultura este o cărămidă pusă la temelia spațiului alternativ multicultural pornit în anul 2019. Spectatorii sunt invitați la o incursiune în lumea picturii și a galeriilor de artă, prin intermediul filmului, iar spectacolele de teatru, îi vor îndemna la noi introspecții.

În această primă fază, respectiv în perioada 5 August – 24 Septembrie 2020, proiectul propune reprezentații săptămanale, începând cu orele 21.00, astfel:

  • Miercuri, filme de artă – partener Happy Cinema
  • Joi, teatru – parteneri Teatre si Artiști Independenți

Cumpărarea biletelor se va putea face online, prin site-ul – https://happycinema.ro/ pentru serile dedicate filmului de artă și prin www.mystage.ro pentru spectacolele de teatru. Evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor privind prevenirea contaminării cu SARS – CoV2.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.