Se deschide Caro Cultura, un spațiu alternativ multicultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-caro-cultura-un-spatiu-alternativ-multicultural/

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care îşi propune să contribuie activ la reconstrucţia culturală a Bucureştiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureştean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât şi în proiecte educaţionale.

Un articol de Liliana Matei|30 iulie 2020

Visul de a construi un spațiu alternativ multicultural s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

Cum orice criză aduce și lucruri bune, anul acesta Caro Cultura va debuta cu o serie de proiecții de filme de artă și spectacole de teatru, toate desfășurate în aer liber, într-un spațiu neconvențional.

Sub motto-ul “Follow nature, Follow art”, proiectul Caro Cultura este o cărămidă pusă la temelia spațiului alternativ multicultural pornit în anul 2019. Spectatorii sunt invitați la o incursiune în lumea picturii și a galeriilor de artă, prin intermediul filmului, iar spectacolele de teatru, îi vor îndemna la noi introspecții.

În această primă fază, respectiv în perioada 5 August – 24 Septembrie 2020, proiectul propune reprezentații săptămanale, începând cu orele 21.00, astfel:

  • Miercuri, filme de artă – partener Happy Cinema
  • Joi, teatru – parteneri Teatre si Artiști Independenți

Cumpărarea biletelor se va putea face online, prin site-ul – https://happycinema.ro/ pentru serile dedicate filmului de artă și prin www.mystage.ro pentru spectacolele de teatru. Evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor privind prevenirea contaminării cu SARS – CoV2.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »