Se deschide stagiunea la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-deschide-stagiunea-la-teatrul-excelsior/

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior se va deschide cu piesa ‘’Zâna Zorilor’’, basm românesc semnat de cãtre Ioan Slavici. Premiera va avea loc luni, 15 octombrie, la ora 19.00. cu toate acestea, familiile vor putea viziona spectacolul, în avanpremierã, sâmbãtã, 13 octombrie, la ora 19.00. Regia este semnatã de cãtre Ilinca Sihi, iar spectacolul în […]

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2012

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior se va deschide cu piesa ‘’Zâna Zorilor’’, basm românesc semnat de cãtre Ioan Slavici. Premiera va avea loc luni, 15 octombrie, la ora 19.00. cu toate acestea, familiile vor putea viziona spectacolul, în avanpremierã, sâmbãtã, 13 octombrie, la ora 19.00.

Regia este semnatã de cãtre Ilinca Sihi, iar spectacolul în sine este un omagiu adus memoriei maestrului Ion Lucian. Scenografia stã sub semnul Luanei Drãgoescu, iar coregrafia este semnatã de cãtre Andreea Duṭã. Versurile şi muzica sunt produsul lui George Marcu.

Din distribuṭie fac parte Dan Clucinschi, Ciprian Cojonel, Ovidiu Uşvat, Robert Radoveanu, Raluca Botez, Cosmina Drobotã, Vera Popescu, şi Iulia Diana Samson. In plus, pe scenã vor apãrea şi Paula Sorescu-Lucian şi Ştefan Velniciuc.

Povestea, veche de 160 de ani, vorbeşte despre împãratul care cu un ochi plânge şi cu altu râde, dar şi despre cei trei bãieṭi ai sãi. O poveste despre curaj, încercãri, maturizare şi evoluṭie. O poveste care îi va încânta cu siguranṭã atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.