Se lansează Combinat – un microsite despre comunitatea artistică și creativă a Combinatului Fondului Plastic din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-lanseaza-combinat-un-microsite-despre-comunitatea-artistica-si-creativa-a-combinatului-fondului-plastic-din-bucuresti/

Se lansează Combinat – un microsite despre comunitatea artistică şi creativă a Combinatului Fondului Plastic din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|29 ianuarie 2021

Microsite-ul Combinat (www.combinat.roîși propune să contribuie la creșterea vizibilității și a audienței Combinatului Fondului Plastic, printr-o serie de materiale editoriale despre entitățile culturale din incinta acestuia, poziționând CFP-ul (Băiculești 29) ca o destinație culturală a Bucureștiului și a României.

Proiectul demarează în ianuarie 2021, prin publicarea online a hărții digitale a CFP, care se va actualiza constant pentru a include și prezenta cât mai multe dintre organizațiile active în incinta CFP, galerii (Galeria Nicodim, Galeria Sector 1, UNA Galeria, S.E.N.A.T., Galeria Sandwich, Galeria Artsafe, Galeria UAP), spații expoziționale, organizații culturale, dar și ateliere și mari artiști care creează aici.

Prezentarea unor organizații ce activează în incinta CFP printr-o platformă online este adaptată ca formă și conținut contextului pandemic, precum și obiceiurilor de consum de produse culturale pe care le-am putut observa în ultimele 9 luni.

Această primă etapă a proiectului cultural este realizată cu sprijinul Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Pe termen mediu și lung, platforma „Combinat″ își propune să dea Bucureștiului o destinație culturală, reunind organizațiile, atelierele și artiștii activi din incinta Combinatului Fondului Plastic și la nivel de comunicare.

Platforma este o inițiativă a Fundației The Institute și a Asociației Cartierului Creativ, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și va comunica și pe viitor, sub umbrela „Combinat″, activitatea culturală și creativă de sub acoperișurile acestuia, din încercarea de a coagula comunitatea artistică prezentă aici și de a crește vizbilitatea CFP.

Complexul de clădiri al Combinatului Fondului Plastic, construit la finalul anilor ′60, are deja o bogată istorie artistică. CFP nu este doar cel mai mare producător de culori pentru pictură de pe piața din România, este și o adresă unde în prezent își derulează activitatea o serie de galerii, artiști sau organizații din lumea artei.

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.