Se pot întâmpla multe într-un timp atât de scurt. Filminute 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-pot-intampla-multe-intr-un-timp-atat-de-scurt-filminute-2016/

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecţionate în competiţia Filminute 2016 aduc o gamă de perspective şi poveşti captivante din 17 ţări. Cea de-a 11-a ediţie a FILMINUTE, festivalul internaţional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecţie a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2016

 Filminute 2016. ”Selecția de anul acesta a filmelor din competiție este cât se poate de variată ca poveste și cinematografie”, spune co-fondatorul Filminute și Președintele Juriului, John Ketchum. ”Emoțiile veritabile pe care le trezesc filmele acestea și rezonanța lor dincolo de ultimul cadru sunt întotdeauna în vizorul comisiei de selecție.

Multe dintre aceste scurtmetraje ar putea fi gândite cu mare ușurință ca mediu sau chiar lungmetraje captivante.” O mare parte din calitatea selecției din acest an se datorează unui număr de peste 1800 de filme înscrise în competiție, din care au fost alese cele 25 de finaliste.

Cele 17 țări prezente în selecție anul acesta sunt Canada, Franța (2), Germania (2), India, Iran (2), Irlanda, Israel, Italia, Japonia, România, Africa de Sud, Spania (5), Elveția, Marea Britanie, Ucraina, Uruguay și Statele Unite (3).

Premiul ”Best Filminute” și cele 5 mențiuni vor fi acordate de juriul Filminute.

Publicul este invitat să vizioneze, să comenteze, să împărtășească și să acorde note celor 25 de filme. Fiecare are dreptul la un singur vot pentru filmul care consideră că merită Premiul Publicului.

Votul este deschis până în data de 25 Octombrie. Câștigătorii și premiile vor fi anunțate pe 28 Octombrie.

TO RING OR NOT TO RING (Romania), Filminute 2016
(Regiza, scenariul si montajul: Razvan Du)

Foto: Filminute 2016 – www.filminute.com

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.