Seară de comedie, în cadrul maratonului teatral de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-comedie-in-cadrul-maratonului-teatral-de-la-sibiu/

Festivalul “Sibiul respiră teatru”, aflat anul acesta la a patra ediţie, se desfăşoară în perioada 5-6 aprilie în 12 locaţii diferite din Sibiu, sub egida asociaţiei culturale BIS. Ineditul festivalului decurge chiar din conceptul de maraton teatral: 25 de ore neîntrerupt actori din şase oraşe vor juca teatru pentru publicul sibian, consumator de cultură.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Duminică, 6 aprilie, când festivalul se apropie de final, BIS vă invită să ,,gâdiliți necazul și să savurați hazul la seara de comedie”. Trei comedii savuroase, jucate de actori tineri, energici si entuziaști vor avea loc simultan într-un tur de forță de-a râsu’-plânsu’ în Welt Kultur, Aviator și Bohemian Flow.

În Aviator, ieșenii Alexandru Dobinciuc și Vlad Volf joacă „Nu de gât”  (foto jos) – o comedie despre ipocrizia noastră cea de toate zilele şi despre rezistenţa prieteniei la proba sincerităţii.

DSC_0064

În același timp, la două numere de casă depărtare, în Bohemian Flow, tânărul actor sibian,  Ioan Paraschiv, desemnat Cel mai bun actor la Gala HOP 2013, reflectă cu umor si ironie asupra marii întrebări de a fi sau a nu fi „Bufon.”

Simultan cu spectacolul ieșean și cel sibian, in Weltkultur un one-man show cu George Constantinescu, având la bază pamfletele lui Constantin Tănase mângâie cu actualitate si umor dulce-amărui poziția cetățeanului de rând vizavi de clasa politică corigentă, contingentă și complet netransparentă.

Seara de comedie nu e doar o celebrare a dramaturgiei umoristice. Seara de comedie e un maraton de voie bună, o provocare la râs pe săturate, o invitație să râdem în același timp cât mai mulți, cât mai mult, cât mai bine si mai răsunător până gâdilim Sibiul cu teatru, cu talent si cu umor sa râda in rând cu noi.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului şi pe pagina de Facebook.

Foto: Bogdan Burcă

14
/09
/17

Noul roman al scriitorului american Paul Auster, "4321", este una dintre cele șase cărți finaliste ale ediției din 2017 a prestigiosului Premiu Man Booker (Man Booker Prize), decernat celui mai bun roman original în limba engleză. Câștigătorul acestui premiu va fi anunțat pe 17 octombrie la Londra și va primi suma de 50.000 de lire sterline.

13
/09
/17

CRONICĂ DE FILM „Perfect sănătos”, noul film de ficţiune regizat de Anca Damian, scris împreună cu Lia Bugnar şi avându-l în rolul principal pe Anghel Damian, este un fals thriller care începe convingător, dar care îşi pierde din credibilitate pe parcurs, fără a fi lipsit de calităţi (printre care imaginea desaturată a lui Oleg Mutu).

12
/09
/17

După ce a cucerit box office-ul american şi a devenit horror-ul cu cele mai bune încasări din istorie, ,,IT” domină şi clasamentul veniturilor realizate la nivel local şi generează 628.166 lei în weekend-ul lansarii pe marile ecrane din România, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

11
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival 2017 și-a desemnat, duminică seară, câștigătorii, la finalul a patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. În competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat ”The Line” - regia Adrien Ouaki și Nathan Cahen, coregrafia Adrien Ouaki. Scurtmetrajul a fost premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului”.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.