Semifinala Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/semifinala-sectiunii-de-violoncel-din-cadrul-concursului-enescu-2016/

Șase muzicieni din Rusia, Japonia, Spania, Turcia, Statele Unite ale Americii şi România s-au calificat în Semifinala Secţiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2016.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2016

Șase muzicieni din Rusia, Japonia, Spania, Turcia, Statele Unite ale Americii și România s-au calificat în Semifianla Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2016. Juriul de specialitate a anunțat rezultatele vineri seară.

Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în zilele de 8 și 9 septembrie, la Ateneul Român.

Juriul de specialitate a decis vineri, 9 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului: Anastasia Kobekina (Rusia), Ayano Kamimura (Japonia), Mon-Puo Lee (Spania), Jamal Aliyev (Turcia), Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii) și Octavian Lup (România).

Juriul Secțiunii de Violoncel a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Alexandra Guțu, Arto Noras, Julius Berger, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Mirel Iancovici și Philippe Muller.

Semifinala Concursului Enescu la Secțiunea Violoncel se va desfăşura duminică, pe 11 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestă, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Bilete pentru Finala de Violoncel mai sunt încă disponibile, în rețeaua EVENTIM.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați – membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intermediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: “Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.