Serena, cu Bradley Cooper şi Ana Ularu, din 24 octombrie în cinematografele britanice
https://www.ziarulmetropolis.ro/serena-cu-bradley-cooper-si-ana-ularu-din-24-octombrie-in-cinematografele-britanice/

Lungmetrajul „Serena”, de Susanne Bier, care îi are în distribuţie pe actorii Jennifer Lawrence, Bradley Cooper şi Ana Ularu, va fi lansat în cinematografele din Marea Britanie pe 24 octombrie.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2014

De asemenea, filmul va rula, începând din 26 septembrie, în cinematografele din Finlanda, din 31 octombrie, în Spania, din 6 noiembrie, în Noua Zeelandă şi, din 12 noiembrie, în Franţa.

„Serena” spune povestea lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi a soţiei sale, Serena Pemberton (Jennifer Lawrence), ce călătoresc din Boston în munţii din Carolina de Nord, unde întemeiază un imperiu al cherestelei, în anul 1929.

Serena se dovedeşte rapid a fi egală oricărui bărbat: supraveghează echipele de lucru, vânează şerpi cu clopoţei şi chiar salvează viaţa unui om în sălbăticie. Împreună, cei doi îşi guvernează domeniul precum un rege şi o regină, ucigând sau supunând pe oricine se pune în calea ambiţiilor lor. Dar, atunci când Serena află că nu poate avea un copil, pleacă să o ucidă pe Rachel Hermann (Ana Ularu), iubita şi mama copilului lui George înainte ca el să se căsătorească. Şi, când începe să suspecteze că George îşi protejează familia nelegitimă, mariajul intens şi pasional al Pemberton-ilor se fisurează, pe măsură ce povestea se îndreaptă spre deznodământul răvăşitor.

Ana Ularu

Actriţa Ana Ularu, în vârstă de 28 de ani, a avut unul din rolurile principale în filmul „Italiencele” (2004), de Napoleon Helmis. Actriţa a mai jucat în

Ana Ularu

Ana Ularu

scurtmetrajul „Turkey Girl”, de Cristian Mungiu, din filmul colectiv „Obiecte pierdute/ Lost and Found”, în „Hârtia va fi albastră”, de Radu Muntean, dar şi în

„Tinereţe fără tinereţe”, al lui Francis Ford Coppola. Totodată, ea a primit trofeul Boccalino – premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din „Periferic”, de Bogdan George Apetri. De asemenea, Ana Ularu a jucat în serialul „The Borgias”, de Neil Jordan, dar şi în „Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, şi „O vară foarte instabilă”, de Anca Damian.

Susanne Bier a regizat peste zece lungmetraje, majoritatea producţii daneze. Cu drama „Într-o lume mai bună/ In a Better World” (2010), Bier a câştigat premiul Oscar şi premiul Academiei de Film Europene.

Foto cu Serena şi Ana Ularu – Cinemagia

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.