Seri de luni cu voie bună, în martie la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/seri-de-luni-cu-voie-buna-in-martie-la-warner-tv/

Serile de luni din martie vor sta sub semnul comediei la Warner TV, care va difuza, după ora 20:00, filme cu peripeţii amuzante pentru întreaga familie. Seria va debuta pe 7 martie, cu lungmetrajul „Cei trei Ninja lovesc din nou/ 3 Ninjas Kick Back” (1994), regizat de Charles T. Kanganis.

Un articol de Liliana Matei|14 februarie 2022

Cover foto: „Excursie cu peripeții”

Continuarea „3 Ninjas”, singura adaptată în joc video, are în centru frații Douglas, instruiți în artele marțiale, care se confruntă cu dușmanii bunicului lor, fost campion, în timpul unei călătorii în Japonia pentru a livra un pumnal neprețuit și pentru a participa la un turneu. Din distribuție fac parte Max Elliott Slade, Sean Fox, J. Evan Bonifant și Victor Wong.

Robin Williams își duce familia într-o „Excursie cu surprize” plină de învățăminte. Filmul „RV” (2006) va fi difuzat pe 14 martie și prezintă călătoria prin Colorado a disfuncționalei familii Munro.

Pentru a-și scoate copiii adolescenți din starea de apatie și pentru a redeveni o familie unită, tatăl decide că o călătorie cu rulota este exact ce trebuie. Pe drum, ei au parte de experiențe periculoase și amuzante, care îi readuc împreună.

Cheryl Hines, JoJo, Josh Hutcherson, Kristin Chenoweth, Jeff Daniels și Will Arnett completează distribuția filmului regizat de Barry Sonnenfeld.

Cei trei Ninja lovesc din nou

Comedia irlandeză „În sănătatea lui Ned/ Waking Ned” (1998), regizată de Kirk Jones, va fi difuzată pe 21 martie. Un sat întreg, la fel ca o lume întreagă, visează să câștige la loterie. Ned Devine reușește, însă moare din cauza șocului. Toți consătenii se hotărăsc să îl „țină în viață” pentru a lua banii câștigați.

Din distribuția filmului nominalizat la premiile BAFTA, ale Sindicatelor actorilor și producătorilor americani fac parte Ian Bannen, David Kelly, Fionnula Flanagan și James Nesbitt.

„Pădurea snobilor/ Caddyshack” (SUA, 1980) va fi difuzat pe 28 martie. În clubul Bushwood, unde sunt acceptate doar persoane foarte importante, debandada și nebunia sunt prezente în bucătăria restaurantului, dar și pe terenul de golf și în rândul oaspeților.

Waking Ned

Chevy Chase interpretează rolul unui jucător de golf, excentric și afemeiat, Rodney Dangerfield este un mahăr cu apucături ce lasă de dorit, Ted Knight este un afacerist cu dorința de a fi fair play, Michael O’Keefe joacă rolul unui cărăuș de echipamente de golf care vrea să ajungă cineva, iar Cindy Morgan este femeia de moravuri ușoare și face tot posibilul să își păstreze reputația proastă.

Distribuția este completată de Bill Murray, care, din postul de îngrijitor al pajiștilor, încearcă toate variantele pentru a scăpa de un hârciog, și el personaj în film, pe nume Mr. Gopher.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.