Serile ShortsUP, la librăria Humanitas – Scurtmetrajele şi cărţile
https://www.ziarulmetropolis.ro/serile-shortsup-la-libraria-humanitas-scurtmetrajele-si-cartile/

Filmele scurte „prind viaţă” printre cărţi, într-o serie de proiecţii speciale însoţite de dezbateri interactive, la „Serile ShortsUP – scurtmetraje printre cărţi”, un proiect care se va desfăşura la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală, între 5 şi 16 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|2 septembrie 2014

„Serile ShortsUP – scurtmetraje printre cărți” este un proiect dedicat pasionaților de film scurt, dar și celor interesați să exploreze fuziunea dintre cinema și arte conexe filmului, precum muzică, scenografie și literatură, notează Mediafax.

Proiecțiile debutează vineri, de la ora 19.00, cu „Seara scurtmetrajului muzical”, un eveniment care-și propune să pună în discuție relația trainică dintre film și muzică.

Spectatorii vor viziona trei scurtmetraje în care coloana sonoră are rolul principal și vor participa la dezbaterea din jurul filmelor, alături de Mihai Dobre, membru și fondator al trupei Șuie Paparude, una dintre cele mai populare formaţii de muzică electronică din România, și Iulia Rugină, regizor.

Dezbaterile vor fi moderate de Alexandra Safriuc, selecționer de film ShortsUP.

Seara scurtmetrajului muzical include producția spaniolă „Goana” (regia – Victor Carrey, Spania, 2011), o comedie despre coincidențele insolite care transformă o zi banală într-un eveniment memorabil, dar și scurtmetrajul „Muzeul relațiilor destrămate” (regia – Iulia Rugină, Bosnia-Herţegovina, 2009), care vorbeşte despre încercarea de a păstra amintirile frumoase după o despărţire furtunoasă.

Programul este completat de animaţia „Secretul Caracatiţei” (regia – Alin Adnan Vasile, România, 2014), realizată pentru piesa cu acelaşi titlu a formaţiei Şuie Paparude.

Seria de proiecţii şi dezbateri ShortsUP continuă pe 11 şi 16 septembrie, cu două seri ce explorează temele scenariului și scenografiei în film. Fiecare proiecție începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Foto cu Serile ShortsUP – humanitas

15
/09
/23

Actorul american Armand Assante a fost prezent ca invitat special la ediția din acest an a Buzău International Arts Festival (BIAF), eveniment dedicat artei în toate formele sale, incluzând filmul, teatrul, arta plastică, fotografia, arta stradală etc.

11
/09
/23

Din ce în ce mai curajoase în abordarea stilurilor de animație, ancorate în realitatea zilelor noastre sau desprinse dintr-o lume a fanteziei, cele 15 filme incluse în Competiția Românească la cea de-a 18-a ediție Animest conturează o imagine optimistă asupra viitorului animației autohtone.

11
/09
/23

Ajuns la a șaptea ediție, DokStation Music Documentary Film Festival – singurul festival din țară dedicat documentarelor muzicale – revine, în perioada 20-24 septembrie, cu o selecție de filme, majoritatea în premieră națională, ce vor fi proiectate în mai multe spații din București: Sala Luceafărul, Cinema Elvire Popesco, Expirat, Control Club și Grădina cu Filme.

11
/09
/23

Cea de-a 14-a ediție a Nopții Albe ale Filmului Românesc va aduce în seara de 15 septembrie în sălile de cinema din București un număr record de filme în avanpremieră, dar și cele mai îndrăgite producții românești ale anului.