Shylock, în regia lui Horațiu Mălăele, noua premieră a Teatrului de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/shylock-in-regia-lui-horat%cc%a6iu-ma%cc%86la%cc%86ele-noua-premiera-a-teatrului-de-comedie/

Teatrul de Comedie prezintă miercuri 4 octombrie, de la ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Shylock, după Gareth Armstrong, regia Horațiu Mălăele, scenografia Iuliana Vîlsan, muzica Radu Captari, mișcarea scenică Ștefan Lupu, video Dilmana Yordanova, asistent regie Răzvan Popa.

Un articol de |2 octombrie 2017

Spectacolul îi are în distribuție pe: Horațiu Mălăele (Shylock), George Mihăiță (Tubal), Mirela Zeța /Lia Sinchevici (Portia), Bogdan Mălăele (Antonio), Anghel Damian (Bassanio), Lucian Ionescu (Lorenzo), Ruxandra Grecu (Jessica), Vlad Bîrzanu (Gondolierul), Constantin Codrescu ( înregistrare Vocea Ducelui).

Shylock prezintă un tablou tragic cu accente comice, abordând un conflict vechi de aproape două mii de ani: creștin contra evreu, dar raportat la problemele lumii contemporane, oferindu-i astfel accesibilitate și dinamism. Mesajul spectacolului are o forță moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii au dreptul de a fi tratați egal indiferent de rasă, limbă sau religie.

Personaj emblematic al literaturii universale, Shylock adună la un loc câteva secole de istorie a unor stereotipii care compun așa-numitul portret imaginar al evreului pe de o parte și viziunea umanistă a lui Shakespeare, pe de altă parte. El, înainte de a fi evreu, este o ființă umană. Un om cu un dublu parcurs istoric: unul personal și un altul care reflectă întreaga comunitate de evrei hăituiți de câteva veacuri.

Gareth Armstrong (născut 25 iunie 1948) actor, regizor, profesor universitar și scriitor britanic. Specializat în teatrul shakespearean, a jucat roluri celebre incluzându-i pe Romeo, Richard al III-lea, Oberon, Macbeth, Shylock. A scris, regizat și jucat one- man-show-ul SHYLOCK în care a analizat din perspectivă contemporană celebrul personaj din piesa Negustorul din Veneția.

Shylock

Foto: Shylock – facebook

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.