Silent Places, expoziție de fotografie semnată de Oleg Mutu, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/silent-places-expozitie-de-fotografie-semnata-de-oleg-mutu-la-arcub/

În cadrul seriei de evenimente aniversare ARCUB 18 ani, în foaierul clădirii din Batişte 14 poate fi vizitată expoziţia fotografică „Silent Places“, realizată de Oleg Mutu. Aceasta face parte dintr-un proiect format din trei produse culturale: un spectacol interdisciplinar (fără culise) care implică dans, muzică electronică şi videografică; un film de dans; o expoziţie foto semnată de Oleg Mutu (fotografiile sunt realizate analog şi imprimate pe hârtie fotografică).

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2014

Expoziția are la bază o colaborare inedită între un coregraf și un director de imagine, care au în spate un concept puternic: dansul nu se ilustrează, ci se interpretează și reinterpretează cu ajutorul limbajului cinematografic.

Oleg Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din domeniul cinematografic din Europa. Multe din filmele la care a lucrat au fost premiate la cele mai importante festivaluri de profil din lume.

Întâlnirea fericită dintre cele două echipe artistice a dat naștere unui film și unei expoziții de fotografie, care surprinde corpurile dansatorilor puternic marcate de gânduri interioare, pe un teren arid, infinit.

Expoziția de fotografie „Silent Places“ este bazată pe examinarea vieții interioare a personajelor, surprinde nedumeririle, întrebările și temerile lor într-un moment de intimitate.

silent places

Fotografie din expoziţia lui Oleg Mutu de la ArCuB

Cruzimea și frenezia, copilăria, sentimentele pentru care nu există cuvinte, dar pe care cu toții le simțim, angoasa sufletească, haosul interior și recuperarea stării de echilibru sunt sentimente care redau conștiința aglomerată a personajelor, autoevaluarea.

Prin mișcare și acțiune, cele cinci persoanaje înfățișează sentimente care se transformă în agonie, sunt oameni prizonieri ai libertății infinite într-un spațiu infinit. Cum ne purtăm atunci când nu ne comportăm ca la carte? Ce rezultă atunci când ne întâlnim din întâmplare?

Organizațiile care au contribuit la realizarea acestui proiect sunt: Tangaj Dance, Cartierul de Dans (program curatorial al Asociației Secția de Coregrafie), AFCN (finanțator), CNDB (partener principal), STALKER FILM și SOMNIA FILM (co-finanțatori pentru dance film) și parteneri media (Modernism, Metropotam, Art Clue, Cotidianul, Hot News, TVR, Hipmag, Postomdern, Liternet, Șapte Seri, Alternativ, Realitatea TV, Suplimentul de Cultură).

silent3

Expoziția poate fi vizitată până pe 15 mai. Intrarea este liberă.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.