Siria. Cronica in fotografii a unui razboi
https://www.ziarulmetropolis.ro/siria-cronica-in-fotografii-a-unui-razboi/

Sputnik şi Compania de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK) aduc la Bucureşti Fotocronici din Siria. „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci şi nouă de lucrări ale fotografilor corespondenţi la faţa locului ai Agenţiei Internaţionale de Presă şi Radio Sputnik şi ale operatorilor Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK).

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2017

Expozitia se va deschide pe 19 aprilie, de la ora 18.00 la Centrul Rus de știință și Cultură din București, pe bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50.

Demersul este susținut de reprezentanța agenției Rossotrudnicestvo în România și va vorbi despre conflictul militar din Siria, văzut din perspectiva vieților și sufletelor distruse de război; se va vedea, de asemenea, cum arată o zi de lucru pe baza aeriană Hmeimim și ce presupune munca Forțelor Aerospațiale Ruse în lupta împotriva terorismului.

O parte a fotografiilor va fi expusă în aer liber, în jurul clădirii Centrului. Expoziția va avea loc până la 9 mai, intrarea este liberă.

Expoziția cuprinde lucrări ale jurnaliștilor premiați ai agenției Sputnik, respectiv Valeriy Melnikov, Iliya Pitalev, Mikhail Alaeddin, Mikhail SiriaVoskresenskiy, dar și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK), Viktor Pirihodko și Alexander Pușin. Fotografiile au fost făcute în plină desfășurare a conflictului militar din Siria, în 2015 și 2016.

Amintiri legate de delegațiile în Siria ale fotografului de la fața locului, corespondent al Agenției Internaționale de Presă și Radio ‘Sputnik’ Valeriy Melnikov: ‘La începutul anului 2012, după o serie de acțiuni antiguvernamentale, în Siria a început războiul civil. țara s-a împărțit în două tabere. Dezastrul impetuos și haosul războiului au luat locul păcii și liniștii. Viitorul Siriei și cetățenilor ei s-au pierdut în fumul dens provocat de exploziile proiectilelor’.

Proiectul Sputnik ‘Moldova-România’ a început în februarie 2016. Acesta este un proiect cu scop analitic, care se desfășoară în limba română și este dedicat cititorilor care sunt interesați de relațiile cu România și de colaborarea dintre cele două țări, România și Moldova.

Scopul proiectului este acela de a prezenta un punctul de vedere alternativ cu privire la dezvoltarea celor două state.

Foto: Siria. Cronica in fotografii a unui razboi – facebook

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.