Smida Jazz Festival, între 25 și 27 august 2017, în Parcul Natural Apuseni
https://www.ziarulmetropolis.ro/smida-jazz-festival-intre-25-si-27-august-2017-in-parcul-natural-apuseni/

Cea de-a doua ediţie a Smida Jazz Festival, eveniment internaţional open-air dedicat jazz-ului contemporan, va avea loc între 25 şi 27 august 2017, în inima Parcului Natural Apuseni

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2017

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate diverse activități educative și recreative, urmând ca odată cu lăsarea serii festivalierii să ia parte la cele 9 concerte susținute de: GoGo Penguin – Marea Britanie (pentru prima oară în România), Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz – Norvegia și Tingvall Trio – Germania, Eric Vloeimans’ Gatecrash (în premieră în România) – Olanda, The Kandinsky Effect (în premieră în România) – Franța, Sickpicnic – Ungaria, Iordache, JazzyBIT și Trompetre – România.

“Smida Jazz Festival este un proiect cultural unic în România și în Europa de Est, care își propune să susțină jazzul contemporan și abordările inovatoare în acest gen muzical. Totodată, țintește să contribuie activ la dezvoltarea regiunii Transilvaniei, prin promovarea Parcului Natural Apuseni, locul de desfășurare. Astfel, festivalul se adresează tuturor consumatorilor de cultură, muzică live și natură.”, Asociația Transylvanian Cultural Development – organizator.

Smida (Beliș, Cluj) se află la 90 de kilometri asfaltați de Cluj-Napoca și 130 de Oradea, accesul făcându-se din drumul european E60, prin Huedin (pe traseul Răchițele, Doda Pilii și Smida). Zona dedicată festivalului, la 1.100 de metri altitudine, va avea: parcare, food court, baruri, camping cu toate facilitățile necesare (dușuri, toalete, spălătoare, electricitate, pază ș.a.) și vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun dinspre Cluj-Napoca spre Smida și invers.

Festivalul se află la cea de-a doua ediție, în 2016 având loc ediția-pilot, ce a adunat, pe parcursul celor două zile, 3.000 de persoane. În timpul zilei, acestea au luat parte la activități în aer liber, iar pe parcursul serii au participat la concertele susținute de Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions – Suedia-Turcia, Studnitzky Quartett – Germania, Loop Doctors – Ungaria, Uptake Quartet – Franța, Sebastian Spanache Trio, Arcuș Trio, Exit Oz și Essential Notes – România.

Abonamentele la festival și camping, precum și biletele pentru o zi, pot fi cumpărate atât on-line, de pe www.eventbook.ro, www.biletmaster.ro și www.eventim.ro , cât și off-line, de la partenerii acestora.

***Smida Jazz Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

INFO

www.smidajazz.ro

www.facebook.com/smidajazz

www.instagram.com/smidajazz

www.twitter.com/smidajazz

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

23
/10
/15

„Lor, țiganilor, să le mulțumim că ne-au păstrat muzica, această comoară ce abia acum o prețuim; numai dânșii (!) ne-au desgropat-o, au trecut-o și dat-o în păstrare din tată în fiu, cu acea grijă sfântă ce o au pentru ce le e mai scump pe lume: muzica.” - George Enescu, în urmă cu mai bine de un secol. Lucrări pe care odinioară le interpretau celebri lăutari şi care au reprezentat o puternică sursă de inspiraţie pentru Enescu în creaţiile proprii se vor auzi la Sala Radio miercuri, 28 octombrie, de la 19.00, într-un concert inedit care aduce pentru prima oră, în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO şi ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO.

20
/10
/15

Jazz de calitate, curat, interpretat fără emfază sau artificii. Pe 10 și pe 11 octombrie, Avishai Cohen a susţinut la Sala Radio din Bucureşti două concerte de promovare a noului său album ’’From Darkness’’, o formulă de trio - contrabas, pian şi percuţie.

20
/10
/15

„Dorantes. Interacción” este titlul combinaţiei „incendiare” a două genuri muzicale: jazz şi flamenco, genuri ce atrag astăzi un public extrem de numeros. Iubitorii muzicii se pot bucura de aceasta sâmbătă, 24 octombrie (de la 19.00), în concertul susţinut de pianistul spaniol DORANTES, la Sala Radio.

16
/10
/15

Nu, nu am de gând să vorbesc despre mirese şi nunţi, ci despre două discuri în aparenţă antagonice tocmai prin faptul că vin din partea a doi muzicieni foarte diferiţi, cu o experienţă foarte diferită. Totuşi, un lucru le uneşte: calitatea intrinsecă a muzicii de pe aceste două discuri. Protagoniştii sunt violonistul Ithzak Perlman şi compozitorul Max Richter.

16
/10
/15

O scrisoare scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart unui prieten austriac, botanist de renume, a fost vândută în SUA pentru suma de 217.000 de dolari. În misiva de o pagină, scrisă în limba germană și nedatată, dar compusă probabil în iulie sau în august 1786, Mozart (1756-1791) îi cere prietenului său Nikolaus Joseph von Jacquin să îi restituie trei partituri prin curier.

15
/10
/15

Aţi ascultat vreodată un recital de orgă? Un asemenea eveniment muzical deosebit vă propune joi, 22 octombrie (19.00) muzicianul polonez BOGDAN NARLOCH, invitat la Sala Radio, care se bucură de privilegiul de a fi dotată cu cea mai mare orgă din România şi una dintre cele mai mari din Europa (peste 7.600 de tuburi).

14
/10
/15

Pe 26 octombrie, de ziua ei, la Sala Palatului din Capitală, de la ora 20.00, Corina Chiriac va fi gazda spectacolului de muzică ușoară românească „80 la putere!”. Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Cătălin Crișan, Silvia Dumitrescu, Carmen Rădulescu, Anca Țurcașiu, Anastasia Lazariuc au răspuns invitației comunității “80 la putere!” de a o celebra pe una dintre solistele de mare succes ale muzicii ușoare românești, pe scena Sălii Palatului.

14
/10
/15

Cântăreaţa de origine marocană va concerta pe 15 octombrie la Sala Radio într-un concert ce se anunţă incendiar, biletele fiind aproape epuizate. Hindi Zahra a debutat ca muzician pe scenele din Paris, acolo unde locuieşte de la vârsta de 15 ani.

14
/10
/15

Ediția a zecea a Festivalului de Muzică Veche București va debuta la Sala Radio, în data de 20 octombrie, de la ora 19, cu „Inspired by Italy”, concert susținut de Orchestra Barocă a Uniunii Europene (EUBO), condusă de dirijorul Lars Ulrik Mortensen. În program vor fi prezentate lucrări de Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi și Tomaso Albinoni.

14
/10
/15

O călătorie muzicală de la barocul lui VIVALDI - celebrul creator al suitei „Anotimpurile” - la clasicismul lui HAYDN şi al genialului MOZART, este ceea ce vă propune ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie (19.00), la Sala Radio.