Sonata Kreutzer, interpretată de concertmaistrul Filarmonicii din Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/sonata-kreutzer-interpretata-de-concertmaistrul-filarmonicii-din-viena/

Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din România. Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziţie de Banca Naţională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta şi îndrăgita Sonată Nr.9 în La major, op.47 –Kreutzer de Beethoven, dar şi alte două sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven şi Brahms.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2017

Volkhard Steude va fi acompaniat de pianista Cătălina Butcaru. Născută la Constanța, a fost admisă la Conservatorul din Viena la numai 16 ani, de unde a obținut diploma de solist.

În 2008 și-a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall – Londra. Albumul, care conține lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă.

Invit toţi iubitorii muzicii clasice să vină la concertele noastre. Vom cânta pentru a doua oară în România, la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara. Anul trecut  am fost foarte impresionat de public, de reacţia lui, de frumuseţea oraşelor  şi a naturii, de felul cum totul se dezvoltă atât de frumos. Sperăm să putem transmite bucurie şi dragoste prin muzica noastră, astfel încât să încălzim inimile celor care ne ascultă.(Volkhard Steude)

Cei doi muzicieni vor mai interpreta Sonata Nr. 8 în Sol major, op. 30, nr. 3 de Beethoven și  Sonata nr. 1 in Sol major, op. 78, de Brahms.Sonata Kreutzer

Un recital cu un program identic a fost prezentat pe 29 aprilie 2017 publicului din Viena, care a primit cu multă căldură și entuziasm această provocare muzicală.

Recitalurile se vor incheia cu un bonus: Richard Strauss/ Váša Příhoda – Vals – transcripţie după Cavalerul Rozelor.

Dar publicul timișorean va fi cel privilegiat, pentru că va avea prilejul să îi asculte pe cei doi muzicieni interpretând și Concertul pentru pian, vioară și orchestră de coarde nr. 1, în re minor, de Mendelssohn-Bartholdy. Filarmonica Banatul va fi condusă de Radu Popa.

Turneul din 2017 face parte dintr-un proiect de mare anvergură, susținut de Banca Comercială Română, ce se va desfășura în următorii cinci ani, încheindu-se în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Acesta constă în concerte şi cursuri de măiestrie suținute de Volkhard Steude, Cătălina Butcaru şi membri ai Filarmonicii din Viena.

RECITALURI:

Ateneul Român -București- 30 mai- ora 20.00

Sala Thalia- Sibiu- 31 mai- ora 19.00

Filarmonica Banatul, Sala Capitol – Timișoara – 3 iunie-ora 19.00

CONCERT:

Filarmonica Banatul, Sala Capitol- Timișoara-2 iunie-ora 19.00

Foto: Sonata Kreutzer, Volkhard Steude – facebook

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.