Soprana Anda-Louise Bogza, laureată a Concursului Internaţional de Canto de la Viena, cântă pe scena Operei Naţionale Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-anda-louise-bogza-laureata-a-concursului-international-de-canto-de-la-viena-canta-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Cu ocazia a 200 de ani de la naşterea compozitorului Giuseppe Verdi, Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul, astăzi , 26 mai, de la ora 19.00, la un spectacol de excepţie, ,, Nabucco’’ de Giuseppe Verdi.

Un articol de Andrada Văsii|26 mai 2013

Cu ocazia celei mai importante aniversări muzicale ale acestui an – 200 de ani de la naşterea compozitorului Giuseppe Verdi, Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul, astăzi , 26 mai, de la ora 19.00, la un  spectacol de excepţie, ,, Nabucco’’ de Giuseppe Verdi.

„Cu această operă (Nabucco) se poate spune că a început cariera mea artistică”, spunea Verdi despre cea de-a treia sa creaţie pentru teatrul liric. Din 1842, când a avut loc prima reprezentaţie, şi până în prezent, superbul cor al robilor ,,Va, pensiero” a ajuns să fie considerat un adevărat imn al Italiei.

O artistă aplaudată la scenă deschisă

Invitata serii, Anda-Louise Bogza, marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto de la Viena (1994), va interpreta rolul Abigaille, alături de artiştii ONB.

Aplaudată pe scene cunoscute din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, soprana Anda-Louise Bogza, sa bucurat de mari succese cu rolul Aida din opera omonimă de G. Verdi, interpretat pe scene ca ,,Staatsoper” din Viena, ,,Staatsoper’’ şi ,,Deutsche Oper’’ din Berlin, Opera din Leipzig, ,,New Israeli Opera” din Tel Aviv etc.  Din repertoriul sopranei fac parte şi rolurile Donna Anna din ,,Don Giovanni” de W.A. Mozart, Elena din ,,Mefistofele” de A. Boito, Abigaille din ,,Nabucco” şi Leonora din ,,Trubadurul” de G. Verdi, Manon din ,,Manon Lescaut” de Giacomo Puccini.

Celebra soprană Maria Slătinaru Nistor, sărbatorită astăzi la Opera Naţională

De asemenea, o altă invitată de marcă va bucura publicul bucureştean duminică seară, de la ora 18.30,  la Opera Naţională Bucureşti.

Cu ocazia zilei de naştere a binecunoscutei soprane Maria Slătinaru Nistor (foto sus), ONB, în semn de recunoştinţă pentru extraordinara sa carieră artistică, marchează evenimentul printr-o expoziţie, al cărei vernisaj va avea loc în Foaierul Mare al Operei Naţionale Bucureşti, în prezenţa sărbătoritei.

În cadrul vernisajului, va lua cuvântul criticul muzical Grigore Constantinescu, iar expoziţia va putea fi vizitată pe parcursul următoarelor două săptămâni. Intrarea este liberă.

Foto credit: ONB

06
/11
/15

În această toamnă, unica instituție reprezentantă a genului operetei în România, Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, celebrează împlinirea a 65 de ani de la înființarea sub numele de Teatrul de Stat de Operetă, printr-o serie de evenimente speciale unite sub titulatura ,,Opereta 65” și menite să aducă în prim-plan farmecul și complexitatea acestui gen muzical.

06
/11
/15

Unul dintre cei mai importanți pianiști români de jazz, Ion Baciu Jr., muzician stabilit în Suedia și aplaudat alături de cele mai cunoscute formații și soliști de jazz din țara sa de adopție - inclusiv alături de Stockholm Jazz Orchestra – este invitat să concerteze la Sala Radio.

05
/11
/15

Ediţia a zecea a Festivalului de Muzică Veche propune publicului său, între 9 și 13 noiembrie, o serie de recitaluri solo ce vor pune în lumină famiile celor mai frecvent utilizate instrumente cu coarde ale muzicii baroce. Instrumentele protagoniste vor fi: harpe istorice, fidel, vioară barocă, viola d’amore, viola da gamba, clavecin, spinetă, clavicord, lăută, teorbă, chitară barocă. Recitalurile vor fi însoţite de explicaţii referitoare la construcția și întreținerea acestor instrumente, oferite cu plăcere publicului de către artişti.

05
/11
/15

Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de excepţionale succese, s-a desfăşurat într-un climat entuziasmant şi la cel mai ridicat nivel artistic. Aceste manifestări sunt considerate printre cele mai importante din lume, aşa cum scria recent şi marele cotidian italian Corriere della Sera în articolul intitulat Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mariana Nicolesco: Cultul unei ţări pentru gloriile sale.

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.