Soprana Leontina Văduva, în concert la Biserica Neagră din Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-leontina-vaduva-in-concert-la-biserica-neagra-din-brasov/

Sâmbătă, 25 iunie (ora 18.00), la Biserica Neagră din Braşov, va avea loc concertul aniversar AVE: LEONTINA VĂDUVA 30 DE ANI ÎN MUZICĂ, dedicat sopranei Leontina Văduva cu ocazia împlinirii a 30 de carieră internaţională. 

Un articol de Liliana Matei|31 mai 2016

Concertul va fi susținut de soprana Leontina Văduva, organistul Paul Cristian și Ansamblul de Cameră vibrate!festival. În program piese de:  Arvo PÄRT, Paul CONSTANTINESCU,  William BYRD, George ENESCU, Maurice RAVEL, Giuseppe VERDI, Felicia DONCEANU și Jules MASSENET.

Mai multe detalii despre evenimentele festivalului pe www.vibratefestival.ro și pe pagina de facebook.

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival  se va desfășura, la Brașov, în perioada 19 – 26 iunie 2016 și  propune publicului, timp de opt zile, reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveția, Olanda, Spania, Italia şi România.
Fidel crezului enunțat de la prima ediție – muzica clasică este accesibilă oricui și se poate cânta în multe alte spații decât în cele obișnuite – vibrate!festival aduce muzica de cameră în locuri neconvenționale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Brașovului. Astfel, publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Bastionul Țesătorilor, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, o construncţie de secol XIX în stil neorenaşcentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul Național „Andrei Șaguna”.  Vibrația muzicii se va face simțită și la Ceainăria Tipografia sau în noua sală Kruhnen Musik Halle a Clubului Rockstadt. Nu vor lipsi însă, nici spațiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf „Partizanul Roşu”.

Deschiderea vibrate!festival va avea loc la Aula Univesității „Transilvania”, în 19 iunie, unde studenții sunt principalii invitați, iar intrarea este gratuită, iar concertul de închidere va avea loc în fermecătorul Bastion al Țesătorilor, duminică, 26 iunie. Sâmbătă, 25 iunie, la Biserica Neagră din Braşov, vibrate!festival vă invită la o seară specială – aniversarea a 30 de ani de carieră a sopranei Leontina Văduva.

vibrate!festival 2016 continuă și întâlnirile dintre arte începute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”.  În Piaţa Enescu vor avea loc expoziţii, ateliere de Terapie prin Artă, seri de performance, la care sunt invitați elevi, copii de la centrele de plasament și iubitorii de arte. În centrul Pieței Enescu va fi amplasată pe toată durata festivalului „pianina vibrate!”, la care vor avea loc miniconcerte ale artiştilor, elevilor şi… trecătorilor. Vor fi în total 24 de evenimente muzicale și artistice – concerte de muzică clasică și cross­over, expoziții, ateliere, performance şi două masterclass­uri de pian şi vioară.
Festival dedicat în special tinerilor, vibrate!festival este creat de tineri. Media de vârstă a artiștilor invitați este cuprinsă între 30 și 35 de ani. Unul dintre cuvintele cheie ale festivalului este excelența. 7 dintre artiștii invitați sunt absolvenţi ai Academiei Regale de Muzică din Londra. 3 dintre ei sunt câştigători ai Concursului Internaţional George Enescu: compozitorul și violonistul Vlad Maistorovici, directorul festivalului, pianista Diana Ionescu, directorul artistic, și violonistul Valeriy Sokolov (Ucraina/ Germania).

INFO
BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETEBRASOV.RO, LA LIBRĂRIA ȘT. O. IOSIF DIN BRAȘOV, TIPOGRAFIA TEA & COFFEE HOUSE (Postăvarului 1) ȘI LA BISERICA NEAGRĂ.

3 lei din prețul fiecărui bilet va fi donat bolnavilor incurabili aflați în grija Hospice-ului ”Casa Speranței”. La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.