Soții Clooney și coafura Tildei Swinton au atras toate privirile pe covorul roșu. Berlinala 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/sotii-clooney-si-coafura-tildei-swinton-au-atras-toate-privirile-pe-covorul-rosu-berlinala-2016/

George Clooney şi soţia sa, Amal, dar şi coafura actriţei Tilda Swinton, au acaparat toate flash-urile Berlinalei, inaugurată anul acesta de filmul ‘Hail, Caesar!’, de Joel şi Ethan Coen.  Filmul, proiectat în afara concursului, este o radiografie a Hollywood-ului din anii 50, în plină epocă a vânătorii de vrăjitoare, cu umorul lor caracteristic şi cu o mare doză de tandreţe.

Un articol de Petre Ivan|12 Februarie 2016

De la inaugurare uu lipsit însă Scarlett Johansson și Frances McDormand, și o mare parte a echipei acestui film.

Meryl Streep, presedinta juriului Festivalului de Film de la Berlin

Meryl Streep, presedinta juriului Festivalului de Film de la Berlin

Absențele au fost însă compensate de prezența soţiei lui George Clooney, Amal, într-o rochie neagră sobră, alături de soțul ei și de Meryl Streep, care a ales pentru această ocazie o rochie lungă animal print.

Meryl Streep, președinta de anul acesta a juriului, va fi cea care va decerna în 20 februarie Ursul de Aur câștigătorului dintre cele 18 filme aflate în competiție.

Pe covorul roșu cu o lungime de 36 de metri, potrivit organizatorilor, a pășit și artistul disident chinez Ai Weiwei, care se află la Berlin pentru a promova un proiect cinematografic asupra refugiaților, precum cei găzduiți pe vechiul aeroport din Tempelhof al capitalei germane.

Imigrația este axa tematică a Berlinalei 2016, la decizia directorului său, Dieter Kosslick care, dincolo de filmele-spectacol precum ‘Hail, Caesar!’, vrea să prezinte pelicule angajate și cu un înalt conținut politic, în conformitate cu tradiția festivalului.

Foto: George Clooney și Tildei Swinton – berlinale.de

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

05
/02
/19

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, SĂ NU UCIZI reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.

04
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi ieşirea Regatului Unit din UE nu s-a finalizat încă, britanicii au lansat deja un film, producţia de televiziune „Brexit”, regizată de Toby Haynes şi cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, care încearcă să reconstituie campania de dinaintea referendumului din 2016. Disponibil pe HBO şi HBO GO.

Page 1 of 22812345...102030...Last »