Soții Clooney și coafura Tildei Swinton au atras toate privirile pe covorul roșu. Berlinala 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/sotii-clooney-si-coafura-tildei-swinton-au-atras-toate-privirile-pe-covorul-rosu-berlinala-2016/

George Clooney şi soţia sa, Amal, dar şi coafura actriţei Tilda Swinton, au acaparat toate flash-urile Berlinalei, inaugurată anul acesta de filmul ‘Hail, Caesar!’, de Joel şi Ethan Coen.  Filmul, proiectat în afara concursului, este o radiografie a Hollywood-ului din anii 50, în plină epocă a vânătorii de vrăjitoare, cu umorul lor caracteristic şi cu o mare doză de tandreţe.

Un articol de Petre Ivan|12 Februarie 2016

De la inaugurare uu lipsit însă Scarlett Johansson și Frances McDormand, și o mare parte a echipei acestui film.

Meryl Streep, presedinta juriului Festivalului de Film de la Berlin

Meryl Streep, presedinta juriului Festivalului de Film de la Berlin

Absențele au fost însă compensate de prezența soţiei lui George Clooney, Amal, într-o rochie neagră sobră, alături de soțul ei și de Meryl Streep, care a ales pentru această ocazie o rochie lungă animal print.

Meryl Streep, președinta de anul acesta a juriului, va fi cea care va decerna în 20 februarie Ursul de Aur câștigătorului dintre cele 18 filme aflate în competiție.

Pe covorul roșu cu o lungime de 36 de metri, potrivit organizatorilor, a pășit și artistul disident chinez Ai Weiwei, care se află la Berlin pentru a promova un proiect cinematografic asupra refugiaților, precum cei găzduiți pe vechiul aeroport din Tempelhof al capitalei germane.

Imigrația este axa tematică a Berlinalei 2016, la decizia directorului său, Dieter Kosslick care, dincolo de filmele-spectacol precum ‘Hail, Caesar!’, vrea să prezinte pelicule angajate și cu un înalt conținut politic, în conformitate cu tradiția festivalului.

Foto: George Clooney și Tildei Swinton – berlinale.de

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

04
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În „Joker” (2019), regizorul Todd Phillips ia un personaj celebru de comic book şi îl mută din filmele cu supereroi într-o dramă inspirată din filmele existenţialiste clasice din America anilor `70. Este o mişcare inovatoare, deşi „Joker” nu se ridică la înălţimea tradiţiei pe care o invocă.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

03
/10
/19

Magnolia Pictures și Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, anunță obținerea drepturilor de distribuție și promovare în America de Nord pentru „colectiv”, filmul documentar de cinema regizat de Alexander Nanau, care urmărește întâmplările desfășurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv. „Tensionat, emoțional și atent editat, acest expozeu al corupției lipsite de suflet va avea un ecou puternic și va genera furie mult timp după ce turul de festivaluri se va fi încheiat” – The Hollywood Reporter

Page 1 of 24912345...102030...Last »