Spectacol surpriză pentru copii de Ziua Mondială a Teatrului, la Sibiu!
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-surpriza-pentru-copii-de-ziua-mondiala-a-teatrului-la-sibiu/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 27 martie, de la ora 18:00, spectacolul pentru copii „Despre stele”, o producţie miniREACTOR Cluj – Napoca.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2023

Prezentat în premieră la Sibiu, spectacolul face parte din programul special dedicat Zilei Mondiale a Teatrului, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu. Intrarea publicului este gratuită, în limita locurilor disponibile.

„Anul acesta ne conturăm programul în jurul sloganului povești pentru crescut oamenii mari. O serie de cadouri dedicate tuturor categoriilor de public, pentru a ne aduce împreună, vor deschide o fereastră spre un imaginar fabulos care să motiveze un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. La mulți ani tuturor artiștilor și lucrătorilor din lumea teatrului, dar și pPrevizualizează (se deschide într-o filă nouă)ublicului, căci fără spectatori, teatrul nu ar exista!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Despre stele” este un spectacol destinat copiilor cu vârsta peste 4 ani și are ca principale teme toleranța și comunicarea. Povestea lui Lum și Echo este menită să ne reamintească despre importanța prieteniei și că lumina interioară vine întotdeauna din iubire și înțelegere, niciodată din stereotipuri și restricții. În fiecare seară privim stelele, dar cât de mult știm, de fapt, despre ele? Ce ați spune dacă ați afla că, undeva, deasupra norilor, există niște creaturi care sunt responsabile să aducă lumina pe Pământ? Lum și Echo trăiesc de o eternitate acolo sus, deasupra noastră, și sarcina lor este să aprindă în fiecare seară stelele. Regulile stricte și preconcepțiile, însă, ajung să genereze un conflict între cei doi vechi prieteni. Din fericire, lampagiii noștri au parte de un mic imbold din exterior, care îi ajută să vadă lucrurile într-o altă lumină. Acest spectacol are o durată de aproximativ 45 de minute.

Credite artistice
de: Ana Cucu-Popescu
regia: Delia Gavlițchi
scenografia: Tomos Tünde
muzica: Max Anchidin
cu: Andreea Ajtai și Cătălin Filip
voci: Anna Traistă, Elias Gog, Tudor Lupea, Lucas Gog şi Petra Traistă
sunet și lumini: Bianco Erdei

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internațional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 și a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Națiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeași dată, comunitatea teatrală internațională, artiști şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Înființat în 1948 la inițiativa UNESCO și a unor personalități de seamă din domeniul teatrului, Institutul Internațional de Teatru este cea mai importantă organizație internațională neguvernamentală din domeniul artelor spectacolului, având relații oficiale de consultare și asociere cu UNESCO.

Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la [email protected], în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să faceți rezervările în avans, deoarece estimăm, în baza istoricului din acest an, ca toate locurile să se epuizeze în mai puțin de 24 de ore. Vă rugăm să specificați numele dvs. și numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentației.

Foto: Cătălin Grigoriu

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.