Spectacole de operă și balet, în luna mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-opera-si-balet-in-luna-mai/

De la spectacole de balet contemporan la montări ale unor opere clasice de Verdi sau Puccini, Opera Naţională Bucureşti vă invită luna aceasta la o serie de spectacole emoţionante.

Un articol de Liliana Matei|1 mai 2014

Vineri, 2 mai, ora 19.00: ,,Aida”
Printre lucrările de operă ale lui Verdi care au trecut testul timpului se află și „Aida”, a cărei temă exotică aduce în atenție incredibila poveste de dragoste dintre Aida, prințesă de origine etiopiană, și Radamès, general al armatei egiptene.

Sâmbătă, 3 mai:
ora 19.00: ,,Femei”, un balet de Gheorghe Iancu

ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Harap Alb”
Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani și se desfășoară la sediul Operei Naționale București, într-un spațiu special amenajat pentru cei mici.
Biletul pentru atelier este valabil doar împreună cu biletul la spectacol al părintelui sau însoțitorului.

Duminică, 4 mai:
ora 18.30: ,,Oedipe”

ora 18.30 Atelier pentru copii ,,Harap Alb”

Miercuri, 7 mai, ora 19.00: ,,Rigoletto”, în regia lui Stephen Barlow

Vineri, 9 mai, ora 19.00: ,,Corsarul”

Sâmbătă, 10 mai, ora 20.00: ,,Dunas” (eveniment găzduit)
JTI Romania vă invită la cea de-a cincisprezecea ediție a Întânirilor JTI. În acest an, artiștii dansatori și coregrafi Maria Pagés și Sidi Labri Cherkaoui vor susține spectacolul ,,Dunas”.

Duminică, 11 mai
ora 19: ,,Lacul Lebedelor”
ora 19: Atelier pentru copii ,,Lacul Lebedelor”

Miercuri, 14 mai, ora 11: ,,Motanul încălțat”, Operă în trei acte pentru copii de Cornel Trăilescu

Vineri, 16 mai, ora 19.00: ,,Don Giovanni”

Sâmbătă, 17 mai
ora 19.00: ,,La Traviata”
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Pinocchio”

Duminică, 18 mai
ora 19.00: ,,Corsarul”
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Pinocchio”

Vineri, 23 mai, ora 18.30: ,,Lohengrin”, de Wagner
Povestea misteriosului cavaler Lohengrin, din mitologia germană, ce părăsește Imperiul Graalului pentru lumea pământească, dar care, dezamăgit de aceasta, se întoarce în lumea lui, l-a fascinat pe Richard Wagner, care a scris opera „Lohengrin” în 1845.

Sâmbătă, 24 mai
ora 19.00: ,,Nunta lui Figaro”, de Mozart
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Cenușăreasa”

Duminică, 25 mai
ora 19.00: ,,Lacul Lebedelor”
ora 19.00: Atelier pentru copii ,,Cenușăreasa”

Joi, 29 mai, ora 19.00: ,,Madama Butterfly”
Simbol al iubirii sacrificate de indiferență și egoism, „Madama Butterfly” de Puccini – ce aduce în atenție emoționanta poveste de dragoste dintre gheișa Cio-Cio-San și americanul pe nume Pinkerton – a fost inspirată de povestirea „Madame Butterfly”, a americanului John Luther Long, precum și de romanul cvasi-autobiografic al francezului Pierre Loti, „Madame Chrysanthème”.

Foto: Opera Națională București

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.