Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide Festivalul Tânăr de la Sibiu 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-in-parc-de-radu-iacoban-va-inchide-festivalul-tanar-de-la-sibiu-2018/

Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul Gong.

Un articol de Liliana Matei|23 octombrie 2018

În Parc” (foto sus), montare a Godot Café-Teatru, este o călătorie imaginată de un autor obsedat de anumite stereotipuri din istoria României. Trei scene diferite aduc laolaltă trei personaje istorice faimoase ale țării noastre, iar ultima vorbește despre dragostea noastră pentru gadget-uri și lipsa de comunicare. Acest spectacol este o comedie cu elemente grotești, absurde și antidramatice.

Din distribuția spectacolului recomandat celor cu vârsta de peste 14 ani fac parte Ana Ularu, Rodica Lazăr și Radu Iacoban. Reprezentația de la Sibiu este susținută de Conceptual Lab.

Alte patru spectacole românești fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu: „Regele moare” (Teatrul de Animație Țăndărică), de Eugène Ionesco, adaptare și regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educațional Replika), de Alexa Băcanu, „EAT ME” (Create.Act.Enjoy), de Alexandra Felseghi, și „Identic natural” (Asociația Art No More), de Elena Vlădăreanu și Robert Bălan.

Spectacolul „Regele moare”, prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 14.00, îi are în distribuție pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian și Ștefan Craiu.

Este o poveste umană și caldă despre viață, putere, moarte, probabil una dintre cele mai puțin absurde piese ale lui Eugène Ionesco. Ea vorbește despre atitudinea omului în fața morții. Negare, revoltă și resemnare sunt cele trei stări pe care eroul, Bèrenger, le experimentează treptat. Regizoarea Eliza Păun a adaptat textul sub forma unui spectacol de marionete.

„Totul e foarte normal”

Totul e foarte normal”, cu Silvana Negruțiu și Viorel Cojanu, vorbește despre schimbările fizice, emoționale și intelectuale care se petrec la începutul adolescenței. Spectacolul e dedicat adolescenților, dar și părinților, și încearcă, prin participarea lor activă, să stimuleze comunicarea dintre generații. Spectacolul, care funcționează doar dacă adolescentul vine însoțit de un părinte, va fi prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 18.00.

Identic natural”, cu Alex Fifea și Lala Mișosniky în distribuție, va fi prezentat pe 9 noiembrie, de la orele 12.00 și 19.00. Spectacolul, dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani, își propune să pună întrebări, nu să ofere soluții, să dea startul unei dezbateri despre alimentație, un dialog întemeiat mai mult pe argumente, date concrete și reale, păreri și nevoi ale oamenilor și mai puțin pe zvonuri și publicitate înșelătoare.

„Identic natural” (Foto: Ana Catrina)

Irina-Maria Barbir, Diana Buluga, Emanuel Cifor și Sergiu Diță joacă în „EAT ME”, pe 10 noiembrie, de la ora 20.00. Proiectul, dedicat adolescenților, vorbește despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei. Este un spectacol despre viețile noastre bogate în beta caroten, acizi grași, acidul perfluorooctanoic, calciu și magneziu, despre importanța unui abdomen „cu pătrățele” în raport cu fericirea și acceptarea personală.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 2 – 11 noiembrie, la Teatrul Gong.

„EAT ME” (Foto: Bogdan Botaș)

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 și 18:00, și duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât și online, de pe platformele entertix.ro și myticket.ro

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei, în funcție de spectacol și de locul ocupat în sală. Pentru biletele achiziționate online NU este perceput comision!

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Mai multe detalii, pe site-ul festivalului și pe Facebook.

Bilete disponibile aici.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.