Spectacolul „Micul infern”, 100 de reprezantaţii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-micul-infern-100-de-reprezantatii/

Una din cele mai apreciate şi mai longevive comedii, MICUL INFERN de Mircea Ştefănescu împlineşte 100 de spectacole, marţi 31 martie 2015, la sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2015

Micul infern, 100 /  Cu o distribuţie de neuitat: Ileana Stana Ionescu , Rodica Popescu Bitănescu – soacra, Ilinca Goia – soţia, Liviu Lucaci – soţul, Marius Rizea – doctorul, Dragoş Stemate – curtezanul, Daniel Badale – ordonanţa, Fulvia Folosea – secretara, în viziunea regizorului Mircea Cornişteanu şi a scenografei Clara Labancz, spectacolul stârneşte aplauze la fiecare reprezentaţie.Micul infern

Îndrăgita piesă a dramaturgului Mircea Ştefănescu este o comedie de familie despre valori neperisabile, dar şi despre dificultatea păstrării unei relaţii de-a lungul unor decenii şi în contextul dinamic al unor generaţii.

Un subiect la ordinea zilei, într-o poveste de la 1948. O piesă cu costume de epocă despre noi, cei de azi şi comicele situaţii prin care un cuplu poate să treacă străbătând… infernul conjugal.

Cu tact şi credinţă, fler şi imaginaţie, acest mic infern poate fi transformat într-o călătorie de cursă lungă, în care el şi ea alternează la cârma aflată mai ales în mâinile Soacrei (rol epocal, căruia două mari actriţe ale Naţionalului bucureştean îi dezvăluie, în chip diferit, nuanţele şi vivacitatea).

În spectacolul de marţi o veţi vedea pe Ileana Stana Ionescu.

Foto: Micul infern – Augustin Bucur

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".