Spectacolul Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc, în FNT 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-teatrului-tomcsa-sandor-din-odorheiu-secuiesc-in-fnt-2019/

După spectacolul Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi în aceeaşi barcă de Matei Vişniec, regizat de Zakariás Zalán, din stagiunea 2018-2019 a fost selecţionată o nouă producţie a Teatrului „Tomcsa Sándor” în programul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). La cea de-a 29-a ediţie FNT trupa va participa cu spectacolul bazat pe drama scrisă de Thornton Wilder: Oraşul nostru, regizat de Vladimir Anton. Spectacolul se va juca în data de 24. octombrie 2019., la Teatrul Bulandra, în sala Liviu Ciulei, de la ora 18:00.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2019

Spectacolul se bazează pe drama în trei acte a lui Thornton Wilder, pentru care autorul a primit premiul Pulitzer în 1938. Versiunea scenică prezentată pe 7. martie 2019. pe scena Teatrului „Tomcsa Sándor” a fost regizată de Vladimir Anton, cu colaborarea dramaturgică a lui Dálnoky Réka. După cum a precizat regizorul, procesul de creație avea ca obiectiv principal ca cu echipa de actori și tehnicieni să reușească să surprindă și să dezvolte, împreună, fluxul subteran al vieții, cu amestecul ei imprevizibil de situații comice, dramatice, lirice, patetice, absurde.  Un spectacol cu caracter pregnant cinematografic, în care situațiile scenice și relațiile dintre personaje se nasc din detalii realiste foarte simple, care funcționează pe principiile montajului paralel. Semnificația și bogăția poetică a detaliilor rezultă din orchestrația efectelor de ansamblu, atât la nivelul interpretării actoricești, cât și a atmosferei generale create prin lumini, sunete, muzică (live și înregistrată) și proiecții.

Marina Constantinescu, directoarea festivalului, a selecționat din spectacolele produse pe parcursul stagiunii 2018-2019 de trupele din România. După cum a prezicat directoarea, spectacolul regizat de Vladimir Anton este unul bine alcătuit și bine structurat, în care spectatorii vor avea posibilitatea de a vedea actori foarte puțin cunoscuți în București, actori minunați, care sunt voci puternice în lumea teatrului.

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura în perioada 18-27. octombrie 2019., în București. Motto-ul acestei ediții este: TEATRUL, CLIPA MAGICĂ A ISTORIEI

Biletele se pot cumpăra de pe www.mystage.ro: https://www.mystage.ro/spectacole/orasul-nostru-1936 

Mai multe informații despre spectacol puteți găsi pe următorul link: https://szinhaz.ro/ro/eloadas/orasul-nostru/

Selecția oficială completă se poate accesa pe pagina FNT: https://fnt.ro/2019/selectia-oficiala-a-spectacolelor-din-festivalul-national-de-teatru-2019/

01
/08
/23

Cramele Recaș, partener principal al proiectului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2023, continuă inițiativele pentru susținerea culturii, turismului și promovării vinului românesc prin lansarea „Bufetului Simțurilor: o expoziție interactivă a elementelor care definesc experiența degustării vinului, prin folosirea simțurilor vizual, olfactiv și „gustativ”.

31
/07
/23

Cea de-a doua ediție a SUNSCREEN Film & Arts Festival va avea loc la Constanța, între 17 și 20 august 2023. Inițiat anul trecut de organizatorii celui mai mare eveniment de film din țară – TIFF, festivalul își propune să aducă în fața publicului de la malul mării cele mai noi și apreciate filme românești și internaționale, concerte și invitați speciali.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

31
/07
/23

București, 27 iulie 2023 - Bucharest International Film Festival (BIFF) revine în capitala României pentru a XIX-a ediție care se va desfășura anul aceasta în perioada 15-22 septembrie, aducând în prim plan unele dintre cele mai captivante și inspirate filme din întreaga lume.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

28
/07
/23

Cine sunt eu în relație cu tine, pe care te iubesc dar adesea abia te cunosc? Cum se modifică percepția asupra realității în funcție de ce reușim să înțelegem fragmentat din ea? O poveste despre ceea cine suntem și ce devenim în funcție de ceea ce (nu) știm, în relațiile noastre.