Spectacolul „The Window: 4 Alice“ a primit 7 nominalizări la New York Innovative Theatre
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-the-window-4-alice-a-primit-7-nominalizari-la-new-york-innovative-theatre/

Spectacolul ,,The Window: 4 Alice”, regizat de Ana Mărgineanu după un text de Saviana Stănescu, a primit şapte nominalizări la New York Innovative Theatre.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Spectacolul „The Window: 4 Alice“, regizat de Ana Mărgineanu, după un text de Saviana Stănescu, a primit şapte nominalizări la New York Innovative Theatre.

„The Window” este o producţie PopUp Theatrics în asociere cu Institutul Cultural Român din New York. Spectacolul a primit şapte nominalizări, la categoriile: cel mai bun personaj de grup, cel mai bun actor într-un rol principal (Nick Smerkanich), cea mai bună actriţă în rol principal (Inés Garcia), cea mai bune costume, scenografie şi producţie în premieră (PopUp Theatrics în asociere cu Institutul Cultural Român din New York).

Spectacolul care sparge tiparele

Premiile au fost instituite de The New York Innovative Theatre Foundation şi sunt dedicate spectacolelor off-off Broadway. Premiile vor fi acordate pe 30 septembrie, notează Mediafax. Spectacolul a fost jucat în aprilie şi mai în vitrina ICR New York.

„The Window“ încearcă să spargă convenţiile spaţiului teatral, publicul neintrând într-o sală în care vede un spectacol. Durata interpretării actorilor durează în funcţie de starea de spirit a spectatorilor-trecători din faţa vitrinei.

Foto credit: PopUP Theatrics (Facebook)

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Final de decembrie, cu 27 de ani în urmă, la radio, după ani, grei, se difuzează un colind cântat de corul Madrigal. Doi bărbați, tata și fratele lui, oameni destul de greu de impresionat – pentru că viața avusese grijă să-i călească suficient - plângeau discret, privind spre focul din sobă.

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

A fost o vreme când ideea de a te cultiva, de a înţelege arta în accepţia ei cea mai diversă, apoi de a colecţiona opere de valoare şi a le expune îi cuprinsese şi pe români. Între aceştia, Anastisie Simu, de obârşie balcanică, cu proprietăţi bine gospodărite în judeţele Teleorman şi Brăila, decide, în 1910, să întemeieze un muzeu.

07
/12
/16

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie și amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem și noi parte. Fă-ți cadou o experiență!” - iată provocarea lansată de Andreea și Andrei Grosu, regizori și fondatori UNTEATRU.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

07
/12
/16

Anul 2099, toamna târziu, la o şcoală din Bucureşti (în continuare capitala României, cele mai apropiate capitale ale unor state vecine sunt Viena şi Moscova) mai mulţi adolescenți discută, la ora de istorie, despre eroii neamului din ultimele două secole.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.