Stele ale baletului românesc și internațional, la New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/stele-ale-baletului-romanesc-si-international-la-new-york/

Artişti renumiţi ai baletului românesc şi internaţional se vor reuni, în această seară, într-un spectacol excepţional la Licoln Center – New York, prezentat de „balerina deceniului” Alina Cojocaru şi Opera Naţională din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|9 decembrie 2015

Evenimentul reunește nume consacrate ale baletului mondial precum Tamara Rojo, director artistic al English National Ballet, Ulyana Lopatkina, distinsă cu titlul de „artist al poporului” în Rusia (2006), Daniil Simkin, prim-balerin la American Ballet Theatre, Johan Kobborg, director al companiei de balet a Operei Naționale București.

Alături de ei se vor afla alte nume de marcă ale baletului românesc și internațional: Friedemann Vogel, Osiel Gouneo, Isaac Hernandez, Daniel Ulbricht, Bianca Fota, Sena Hidaka , Dawid Trzensimiech, Marina Minoiu, Robert Enache, Shuhei Yoshida, Alexandra Gavrilescu, Bogdan Canila. Evenimentul este organizat cu sprijinul Prințesei Marina Sturdza, o mare iubitoare și promotoare a artei românești.

Programul cuprinde fragmente renumite din Romeo și Julieta, Frumoasa din pădurea adormită, Diana si Acteon, No Man’s Land, Les Bourgeois, Marguerite și Armand, Dama cu camelii, Les Lutins și fragmente din Lacul Lebedelor.

Muzica va fi interpretată de Mélanie Genin (harpă), Gregory Harrington (vioară), Mihai Marica (violoncel) și Matei Varga (pian).

Foto: Stele ale baletului românesc și internațional – facebook

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.