Street art-ul bucureștean, la Animation Worksheep 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/street-art-ul-bucurestean-la-animation-worksheep-2018/

14 tineri animatori din România şi Republica Moldova au realizat animaţiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureştean în cadrul celei de-a zecea ediţii ale atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediţiei aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediţii ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2018

A zecea ediție Animation Worksheep, desfășurată între 2 – 23 martie, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative – CINETic, a avut loc sub îndrumarea trainerilor Matei Branea, unul dintre cei mai cunoscuți animatori și ilustratori români, Luiz Stockler, regizor, animator și ilustrator din Marea Britanie, Radu Pop, artist vizual și animator, Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator și Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului Anim’est și coordonatorul platformei Animation Worksheep.

Participanții au experimentat, timp de trei săptămâni, tehnici de animație precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, elemente de storytelling și editare, imitând structura unui studio mare de animație.

Alături de animațiile realizate anul acesta în cadrul Animation Worksheep, publicul prezent la petrecerea din Club Control, sâmbătă, va putea viziona produsele realizate la edițiile anterioare ale atelierului intensiv de animație: videoclipuri pentru piese ale unor formații autohtone precum Subcarpați, Robin and the Backstabbers sau Coma.

Seara va fi urmată de performance-uri live ale unor artiști locali și internaționali. Trupa Orkid, un proiect muzical cu influențe punk, blues și progressive rock compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție, Alexandru Andone – chitară,George Frătica – chitară bass, și Sebastian Burneci (trompetă), va lansa primul single, ”SURUAIKA”, de pe EP-ul instrumental care urmează să apară mai târziu, primăvara aceasta. ”SURUAIKA” este și titlul unui scurtmetraj de animație produs de Animation Worksheep cu ajutorul foștilor participanți, cu soundtrackul compus și înregistrat de Orkid.

Doua live-acturi prezente pentru prima dată pe o scenă din București vor deschide concertul Orkid: Handsome Handsen, proiectul muzical post lo-fi al lui Luiz Stockler, trainer în cadrul Animation Worksheep, și Swarms and The Sun, un one-man-show dream pop / alternative / post-rock din Transilvania.

Noaptea va continua cu DJOI – proiectul muzical in-house produs de Anim’est și Animation Worksheep, care își propune să treacă prin 60 de ani de muzică dance, de la rock’n’roll, blues, R’n’B  & synth pop, la progressive house, indie electronic și techno experimental.

Accesul la petrecere se va face începând cu ora 20.00, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Animation Worksheep este organizat de Asociația culturală ESTENEST și Festivalul de Film de Animație Anim’est, încolaborare cuCINETic și UNATC.

Foto: Animation Worksheep – facebook

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.