Studenții de la Actorie din Sibiu prezintă spectacolul „Romeo și Julieta” la Essen
https://www.ziarulmetropolis.ro/studentii-de-la-actorie-din-sibiu-prezinta-spectacolul-romeo-si-julieta-la-essen/

Studenţii Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu participă la „Festivalul Shakespeare”, ce va avea loc în acest an la Essen, în perioada 10 – 21 aprilie.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu participă la „Festivalul Shakespeare”, ce va avea loc în acest an la Essen, în perioada 10 – 21 aprilie.  

Festivalului „Shakespeare” își propune să analizeze modul în care teatrul și arta actorului contribuie la lumea din jurul nostru, facilitând întâlnirea unor studenți de la actorie, ce provin din medii culturale diferite. Studenții participă la o serie de dezbateri și confruntări artistice organizate sub semnul prieteniei și al dezvoltării profesionale. Proiectul constă, practic, în prezentarea aceleiași piese de William Shakespeare, în mai multe variante scenice. Anul acesta participanții au avut ca temă piesa „Romeo și Julieta”.

Constelaţia festivalului din acest an este una impresionantă atât din punct de vedere al viziunilor artistice extrem de diferite, cât şi din perspectivă geopolitică: alături de producţia Universităţii de Artă Folkwang din Essen și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în program figurează spectacole realizate de Școala Dramatică „Ludwik Solski” din Cracovia, Universitatea „Columbia” din New York, Academia de Teatru din Shanghai și Academia de Artă Dramatică din Ramallah.

2 reprezentații

Cele două reprezentații ale studenților sibieni vor avea loc duminică, 14 aprilie, orele 19:00, și respectiv 21:30. Regia spectacolului îi aparține lui Bogdan Sărătean, traducerea textului a fost realizată de Anca Tomuș, iar din distribuție fac parte studenții Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Andrada Poplăcean, Tudor Răileanu, Călin Roajdă, Mihaela Șandru și Alexandra Șerban. La acest proiect și-au mai adus contribuția Iancu Ungureanu (light design) și MC Matli și Claudiu Fălămaș (muzică originală).

„Romeo și Julieta”-versiunea internațională

Punctul culminant al festivalului îl constituie versiunea internaţională a producţiei „Romeo și Julieta”, realizată prin combinarea celor șase montări prezentate în proiect. Astfel, după doar două zile de repetiţii, festivalul se va încheia cu două reprezentaţii ale versiunii internaţionale în care vor fi implicaţi toți studenții participanți. Reprezentaţiile sunt programate în datele de 19 şi 20 aprilie, de la ora 20.00.

Foto credit: AdMAR

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.