STUDIU: Muzica heavy metal îi face pe oameni optimişti şi inspiraţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/studiu-muzica-heavy-metal-ii-face-pe-oameni-optimisti-si-inspirati/

Muzica considerată „extremă”, cum ar fi stilul heavy metal, îi poate linişti pe cei care au stări de furie, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia.

Un articol de Petre Ivan|20 iunie 2015

Psihologii australieni au concluzionat că ritmurile muzicii rock extreme determină o creştere a nivelului de optimism, ascultătorii devenind mai calmi şi simţindu-se inspiraţi, lucru care contrazice rezultatele unor studii anterioare, potrivit cărora acest stil muzical este asociat agresivităţii şi delincvenţei, informează dailymail.co.uk.

„Am descoperit că muzica aceasta creşte nivelul de emoţii pozitive”, spune Leah Sharman, unul dintre autorii studiului.

„Când sunt nervoşi, fanii muzicii extreme preferă să o asculte pentru că se potriveşte stării lor, muzica ajutându-i să exploreze întreaga gamă a emoţiilor pe care le trăiesc şi, în cele din urmă, îi face să se simtă mai activi şi mai inspiraţi”, adaugă Sharman.

La studiu, care a fost publicat în Frontiers in Human Neuroscience, au participat 39 de persoane, cu vârste între 18 şi 34 de ani, care ascultau în mod regulat acest gen de muzică, de mai mulţi ani.

Rezultatele studiului arată că nivelurile ostilităţii, irascibilităţii şi stresului au scăzut după audiţia unor formaţii ale genului, precum Judas Priest şi Slipknot, iar cea mai importantă schimbare a fost raportată la creşterea nivelului de inspiraţie.

Foto: STUDIU, heavy metal – facebook

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.