Suflet în culori – concert caritabil pentru copiii cu autism
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-in-culori-concert-caritabil-pentru-copiii-cu-autism-2/

Joi, 3 aprilie, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, are loc evenimentul ,,Suflet în culori”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Un articol de Ziarul Metropolis|30 martie 2014

Concertul caritabil va fi susținut de patru tineri artiști: soprana Rodica Vică, tenorul Ștefan Pop, violonistul Vlad Maistrovici și pianistul Ștefan Doniga. Evenimentul va fi prezentat de actrita Manuela Hărăbor și de jurnalistul  Marius Constantinescu.

Știați că în 2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului? Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism au demarat un proiect comun de informare și conștientizare și, în același timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului (TSA).

Despre Autism: Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăța vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puțin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu interventie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera. 47% dintre copiii cu autism pot să recupereze atât de mult încât să nu poată fi deosebiți de ceilalti copii. Autismul se poate recupera prin intervenție terapeutică ABA (Analiza Comportamentală Aplicată). Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, acestă intervenție este de durată și foarte costisitoare și, cel puțin deocamdată, legislația din România nu permite decontarea lui prin asigurările sociale. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată și pentru a reuși integrarea lor în școală și societate. În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 băiat din 84 și 1 fetiță din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație.

Prin organizarea acestui concert caritabil se urmărește strângerea de fonduri din vânzarea unui număr aproximativ de 800 de bilete. Suma colectată va ușura activitatea Asociației Help Autism și va oferi acces la terapie gratuita unui numar cat mai mare de copii diagnosticați cu autism. Mai multe detalii cu privire la activitățile desfășurate de Asociația Help Autism găsiți pe site-ul www.helpautism.ro.

Despre Asociația Help Autism

Asociația Help Autism se implică activ de aproape 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. În noiembrie 2013 a deschis primul centru gratuit de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din țară, iar în 3 martie, anul curent, a inaugurat prima filială în Suceava. În 2 aprilie, se pregătește pentru inaugurarea unui nou centru în parteneriat public privat. În acest moment aproximativ 150 de copii înscriși în cadrul asociației primesc zilnic servicii de recuperare gratuită.

INFO

Biletele se găsesc online (www.eventim.ro), în rețeaua Eventim, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești.

04
/01
/23

Filarmonica "George Enescu" celebrează Anul Nou în concertele de joi 5 și vineri 6 ianuarie 2023, ora 19.00, pe scena Ateneului Român. Sub bagheta maestrului David Crescenzi, vor evolua Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii, într-un program ce cuprinde lucrări de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Amilcare Ponchielli, Johann Strauss-fiul și Emile Waldteufel. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner.

22
/12
/22

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” - o producție originală în care repertoriul și coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

22
/12
/22

Corul Filarmonicii „George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu.

21
/12
/22

În perioada 4 – 20 decembrie 2022 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.

21
/12
/22

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

20
/12
/22

În preajma Crăciunului, Filarmonica "George Enescu" invită publicul în zilele de joi, 22 decembrie şi vineri, 23 decembrie la ultimele concerte programate în stagiunea simfonică din anul 2022. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla dirijorul francez Nicolas Simon, iar ca soliste vor evolua violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu, născute la Bordeaux într-o familie de muzicieni de origine română, cu remarcabile cariere internaţionale.

19
/12
/22

Prima parte a stagiunii 2022-2023 se încheie la Sala Radio cu un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică! Vineri, 23 decembrie (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio, în primă audiție în România, Swing Symphony, lucrare compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Wynton Marsalis. Acesta este deținător a 9 premii Grammy și director artistic de jazz al cunoscutului Lincoln Center – New York, una dintre cele mai importante scene ale Americii. O altă creație semnată de artistul american (Blood on the Fields) este prima compoziție de jazz care a obținut vreodată Premiul Pulitzer pentru muzică.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.

09
/12
/22

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.