Suicide Squad, din 5 august în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/suicide-squad-din-5-august-in-cinematografe/

Cu aproape trei săptămâni înainte ca ,,Suicide Squad”/ ,,Brigada Sinucigaşilor” să se lanseze pe marile ecrane, s-au pus deja în vânzare biletele pentru primele spectacole, urmând ca premiera filmului în cinematografele din toată ţara sa aibă loc pe 5 august.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2016

Scris şi regizat de David Ayer, cel al cărui portofoliu include filme precum ,,Fury” şi ,,End of Watch”, ,,Brigada Sinucigaşilor” îi are în distribuţie pe: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman şi Viola Davis.

,,Brigada Sinucigaşilor” aduce în prim plan cea mai mare unitate de anti-eroi, angajaţi să acţioneze în numele legii, deci împotriva firii lor.

O agenţie guvernamentală secretă recrutează cei mai periculoşi criminali deţinuţi şi îi condiţionează să ducă la bun sfârşit misiuni extrem de periculoase, în schimbul clemenţei.

Foto: Suicide Squad – freeman enterteinment

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.