Sunteți părinți de adolescenți? Teatrul EXCELSIOR vă invită să jurizați piesele înscrise la NEW DRAMA
https://www.ziarulmetropolis.ro/sunteti-parinti-de-adolescenti-teatrul-excelsior-va-invita-sa-jurizati-piesele-inscrise-la-new-drama/

După provocarea adresată adolescenţilor din întreaga ţară de a a-şi înscrie piesele de teatru la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA (termen limită: 30 martie a.c.), Teatrul EXCELSIOR lansează acum o provocare pentru părinţii de adolescenţi: aceea de a face parte dintr-un juriu special care va evalua textele înscrise în concurs.

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

Inițiativa a fost lansată în anul 2018 și a fost apreciată entuziast de toți aceia care au făcut parte din Juriul special în edițiile precedente ale NEW DRAMA. Prin implicarea părinților în procesul de jurizare, echipa Teatrului EXCELSIOR își propune să genereze oportunitatea unui dialog autentic între generații și să atragă atenția asupra sferei de preocupări specifice tinerilor aflați la vârsta adolescenței.

Cei care doresc să facă parte din juriul părinților trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

să fie părinți de adolescenți;

copilul lor să nu fie participant la concurs;

să nu fie angajați sau colaboratori ai Teatrului Excelsior;

să semneze un contract de confidențialitate.

Părinții de adolescenți interesați să facă parte din juriu pot aplica pe adresa de e-mail [email protected], până la data de 5 aprilie a.c. Ei vor primi textele concurenților, fără a le fi dezvăluită identitatea acestora și, după lecturareatextelor, vor trebui ca până în data de 25 aprilie a.c. să le desemneze cele mai bune zece înscrise în concurs.

Cele șase piese finaliste vor fi alese de un juriu de specialiști în domeniul teatrului, pentru care opțiunile juriului de părinți sunt facultative.Cele șase texte din etapa finală vor fi anunțate luni, 27aprilie 2020.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, este programul anual care le oferă liceenilor pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole de teatru realizate în regim profesionist.

Toate detaliile privind desfășurarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, în secțiunea dedicată.

 

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

19
/09
/22

Timp de trei luni, din septembrie până în noiembrie, Asociația De Basm, cea mai cunoscută instituție autohtonă ce promovează literatura română contemporană pentru copii și tineret, desfășoară un nou proiect. Este vorba despre MAŞINUŢA DE SCRIS, proiect care își propune să îi apropie pe copii de literatură într-un mod inedit: le oferă un ghid practic de scriere creativă în format digital, îi ajută să creeze ei înșiși povești în cadrul unor ateliere coordonate de scriitori și îi antrenează într-un concurs de scriere care să le dea curaj să se exprime pe o temă care definește noua realitate în care trăiesc – nevoia de solidaritate și de pace.

19
/09
/22

Pe 22, 23 şi 25 septembrie are loc premiera proiectului „The Others / Ceilalți” care își propune să ofere fiecărui participant acces la intimitatea afectivă a unei alte persoane, într-o suită de performance-uri 1:1 (un peformer şi un spectator) – cu câte o nouă reprezentaţie la fiecare 20 de minute. Spectacolul conceput de Ioana Păun este co-produs de creart/Teatrelli, Goethe-Institut București şi Forumul Cultural Austriac.

19
/09
/22

Bazat pe cazul real al fostului șef francez al agenției antinarcotice, acuzat în 2017 de contrabandă cu droguri la scară largă, Ancheta unui scandal de stat / Enquête sur un scandale d'etat explorează o captivantă poveste despre corupție la cel mai înalt nivel și chestionează formele de discurs public în contextul traficului de droguri. Filmul lui Thierry de Peretti, cu Roschdy Zem, Pio Marmaï și Vincent Lindon este distribuit în cinematografe din 30 septembrie de Independența Film.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Iubirea, sub toate formele ei, este tema ediției cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 7 și 16 octombrie, o vom celebra în sălile de cinema din București, urmărind peste 340 de filme sosite din întreaga lume. Printre acestea, 48 de povești cu și despre iubire, vor fi prezentate sub umbrela Animate the Love – temă ilustrată în posterul ediției de artista ucraineană Oksana Kurmaz.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

19
/09
/22

Fairytale, cel mai recent film al regizorului Alexander Sokurov, și ultimul din tetralogia inspirată de cele mai controversate personaje politice ale secolului XX, va deschide cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București. Luni, pe 26 septembrie, în anticiparea debutului oficial al festivalului, pelicula va avea parte de o primă întâlnire cu publicul din România, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

16
/09
/22

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a anunțat primii 63 de invitați la ediția din acest an. Lista include nume cunoscute din peste 20 de țări. Alte nume vor fi publicate curând.