Sunteți părinți de adolescenți? Teatrul EXCELSIOR vă invită să jurizați piesele înscrise la NEW DRAMA
https://www.ziarulmetropolis.ro/sunteti-parinti-de-adolescenti-teatrul-excelsior-va-invita-sa-jurizati-piesele-inscrise-la-new-drama/

După provocarea adresată adolescenţilor din întreaga ţară de a a-şi înscrie piesele de teatru la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA (termen limită: 30 martie a.c.), Teatrul EXCELSIOR lansează acum o provocare pentru părinţii de adolescenţi: aceea de a face parte dintr-un juriu special care va evalua textele înscrise în concurs.

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

Inițiativa a fost lansată în anul 2018 și a fost apreciată entuziast de toți aceia care au făcut parte din Juriul special în edițiile precedente ale NEW DRAMA. Prin implicarea părinților în procesul de jurizare, echipa Teatrului EXCELSIOR își propune să genereze oportunitatea unui dialog autentic între generații și să atragă atenția asupra sferei de preocupări specifice tinerilor aflați la vârsta adolescenței.

Cei care doresc să facă parte din juriul părinților trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

să fie părinți de adolescenți;

copilul lor să nu fie participant la concurs;

să nu fie angajați sau colaboratori ai Teatrului Excelsior;

să semneze un contract de confidențialitate.

Părinții de adolescenți interesați să facă parte din juriu pot aplica pe adresa de e-mail [email protected], până la data de 5 aprilie a.c. Ei vor primi textele concurenților, fără a le fi dezvăluită identitatea acestora și, după lecturareatextelor, vor trebui ca până în data de 25 aprilie a.c. să le desemneze cele mai bune zece înscrise în concurs.

Cele șase piese finaliste vor fi alese de un juriu de specialiști în domeniul teatrului, pentru care opțiunile juriului de părinți sunt facultative.Cele șase texte din etapa finală vor fi anunțate luni, 27aprilie 2020.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, este programul anual care le oferă liceenilor pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole de teatru realizate în regim profesionist.

Toate detaliile privind desfășurarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, în secțiunea dedicată.

 

28
/05
/14

În perioada 29 mai - 1 iunie, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! Timp de patru zile, Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul istoric și toate bulevardele centrale vor fi inundate de veselie și culoare.

27
/05
/14

„A fost odată ca niciodată” este expresia care ne introduce în universul magic al poveștilor. Rolul ei este să sublinieze intrarea celor care ascultă sau citesc un basm într-un timp și un spațiu mitice, când totul este, era sau va fi posibil.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

27
/05
/14

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). Vizitatorii tîrgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), dar şi peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei.

27
/05
/14

Ziarul Metropolis inaugurează o serie de „interviuri – foileton” cu scriitori români contemporani. Primul pe lista noastră este Şerban Tomşa, autorul romanelor „Biblioteca lui Noe”, „Maimuţe în haremul nopţii”, „Gheţarul” (premiul Asociației Scriitorilor din București) şi „Călugărul Negru”.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

Jean Constantin n-a urmat o şcoală de actorie. Dar, exploatând comicul de situaţie cultivat în şcoala cupletului revuistic, apelând la umorul verbal și la efectele unei dicţii particulare, artistul a avut succes. La 83 de ani, când a murit, avea o popularitate uriaşă, ce-l menţinea pe „creasta valului”.