„Supernova”, cu Collin Firth și Stanley Tucci, din 30 iulie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/supernova-cu-collin-firth-si-stanley-tucci-din-30-iulie-in-cinematografe/

FREEALIZE anunţă că pe 30 iulie va avea loc premiera în cinematografe a filmului SUPERNOVA, cu Collin Firth şi Stanley Tucci, în regia lui Harry Macqueen. Filmul este programat în 25 de cinematografe din 17 oraşe.

Un articol de Liliana Matei|26 iulie 2021

Sam și Tusker sunt împreună de 20 de ani și îi unește o iubire profundă, la fel ca la început. Dar în ultimii doi ani, de când Tusker a fost diagnosticat cu demență, viața lor s-a schimbat. Pentru că boala lui Tusker a avansat, Sam a fost nevoit să-și anuleze toate planurile, devenind îngrijitorul permanent al partenerului său, iar timpul petrecut împreună a devenit cel mai important lucru pe care îl au.

Cei doi decid să facă o călătorie cu rulota, pentru a vizita locuri dragi din trecut și pentru a se reîntâlni cu prietenii și familia.

În timpul acestei călătorii, ideile fiecăruia despre viitor se dovedesc a fi extrem de diferite, secretele lor sunt dezvăluite, iar relația celor doi este supusă unei mari încercări. Vor trebui să afle ce înseamnă iubirea față de celălalt, acum, când Tusker nu mai poate fi vindecat.

SUPERNOVA este rezultatul unui îndelung și dificil studiu făcut de mine, care s-a desfășurat pe parcursul a trei ani. În această perioadă am colaborat cu doctori specializați în demență din Anglia, alături de numeroase familii afectate de această boală cumplită.  Am văzut toate etapele și toate efectele acestei boli, unele cazuri fiind publice, altele rămânând private. Pentru mine acest proces a reprezentat una dintre cele mai profunde și mai importante experiente. Personajele pe care le veți regăsi în SUPERNOVA reflectă încercarea mea de a arăta adevărul despre această boală, dintr-o perspectivă cât mai obiectivă și originală. Am dorit să realizez un film puternic și provocator despre ceea ce suntem în stare să facem pentru cei pe care îi iubim, o poveste intimă și complexă care tratează una dintre cele mai mari întrebări existente: Cum putem să trăim, să iubim și să râdem în continuare, chiar dacă știm că sfârșitul este atât de aproape?

În rolurile principale sunt doi actori excepționali: câștigătorul Premiului Oscar, COLIN FIRTH (The Secret Garden, The King’s Speech) în rolul lui Sam, alături de STANLEY TUCCI (The King’s Man, The Lovely Bones), nominalizat la Premiul Oscar, care îl interpretează pe Tusker.

Scenariul și regia filmului SUPERNOVA îi aparțin lui Harry Macqueen, iar producătorii sunt Emily Morgan, de la Quiddity Films (I Am Not a Witch, Make Up) și Tristan Goligher de la The Bureau (45 Years, Only You, Weekend).

SUPERNOVA este distribuit în cinematografele din România de FREEALIZE, începând din 30 iulie 2021. Filmul va putea fi văzut în avanpremieră extraordinară la Festivalul Internațional de Film Transilvania joi, 29 iulie, ora 21.00 la Casa de Cultură a Studenților și sâmbătă, 31 iulie, ora 18.00 la Cinema Victoria.

SUPERNOVA, Dramă, UK, 2020

Durata: 95 minute

Regia și scenariul: Harry Macqueen

Cu: Collin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter Macqueen, James Dreyfus

Cinematografele în care filmul va rula în prima săptămână:

București:  Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Park Lake, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, CINEPLEXX Băneasa, Happy Cinema Rahova, Holywood Multiplex.

Alba Iulia: Cinema Colours 3D

Bârlad: Cityplex Victoria Bârlad

Caransebeș: Cinema Luna 3D

Cluj-Napoca: Cinema Victoria

Constanța: Cinema Jean Constantin

Craiova: Cinema Inspire VIP, Cinema Colours

Galați: Cinema Prof Ioan Manole

Iași: Cinema Ateneu

Petroșani: Cinema 3D Șerban Ionescu

Ploiești: CINEMA CITY  Ploiești Shopping City

Reșița: Cinema Dacia

Sfântu Gheorghe: Cinema Arta by Cityplex

Sibiu: Centrul Cultural Ion Besoiu, Cinegold

Timișoara: CINEMA CITY Timișoara Shopping City

Târgu Mureș: Cinema Arta 3D

Toplița: Cinema 3D Călimani

Parteneri media: Magic FM, Ziarul Metropolis, Cinemap, Zile și nopți, Liternet, Cinemagia

Parteneri: Savantgarde

Cu sprijinul Programului Europa Creativă al Uniunii Europene

Distribuit de: FREEALIZE

 

 

 

 

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.