Superstar – File de Poveste, de Ștefan Caraman, în incinta La Scena
https://www.ziarulmetropolis.ro/superstar-file-de-poveste-de-stefan-caraman-in-incinta-la-scena/

Dramaturg şi romancier, Stefan Caraman lansează sâmbătă 4 iunie, de la ora 20:00, SUPERSTAR – File de Poveste. Evenimentul va avea loc în salonul verde din incinta La Scena. În deschidere, actorii dIn Culise vor juca spectacolul POVEȘTI DESPRE TINE după volumul „92 de poveşti cu cărţi” de Ştefan Caraman.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2016

Alaturi de autor este invitat regizorul Cristian Bajora, cunoscut dupa montarea indrazneata a romanului scris de acelasi autor: Scrisori catre Rita (the show).

Organizatorii anunţă că la after-party se va petrece cu clătite din partea autorului. Intrarea este liberă.

DESPRE SUPERSTAR
„Era ora 12. Personajele noastre principale, Rick și Morty, se pregăteau să iasă în grădina bunicilor. Era o primăvară târzie.
Rick a deschis ușa cu zăvorul. Bunicul zicea că acel zăvor avea peste 100 de ani. Când Rick a deschis ușa alături de Morty, ambii copii au surâs. Era o fericire inexplicabilă.
S-au jucat, au căzut, s-au certat, au copilărit.
Era cam 8 jumătate. Copiii erau puțin răniți, murdari.
Peste 70 de ani, bărbați acum, erau despărțiți. Și-au amintit acele timpuri. Câteva lacrimi s-au prelins pe fața lor. Și-au amintit unul de altul.”
– Ștefan Caraman Jr. (10 ani) –

DESPRE AUTOR
„Cu ce te ocupi, Ștefan?”
„Adun povești, apoi le înghesui în cărți pretinzând că interesează pe cineva.”
„Scriitor?”
„Scriitor.”
„Ce frumos…”
„Nu e frumos, e enervant, frustrant și umilitor.”
„De ce spui asta?”
„Pentru că îmi permit.” Ștefan izbucni în ras. „Iartă-mă, mă jucam. Da, poate fi și frumos să scrii, ai dreptate. Tu?”
„Eu?”
„Cu ce te ocupi, Tinna?”
„Adun povești, apoi le înghesui în propria mea persoană și le recit pretinzând că interesează pe cineva.”
„Actor?”
„Actor.”
„Ce frumos…”
„Nu e frumos, e enervant, frustrant și umilitor.”
„De ce spui asta?”
„Cui i-ar plăcea să se risipească între atâtea vieți încât la un moment dat să nu-și mai amintească faptul că are și el una?”

Foto: Superstar – File de Poveste – facebook

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.