Surpriză pe plajă: peste 100 de muzicieni într-un concert simfonic, la apus
https://www.ziarulmetropolis.ro/surpriza-pe-plaja-peste-100-de-muzicieni-intr-un-concert-simfonic-la-apus/

Europa FM şi Primăria Mangalia au adus atmosfera muzicii clasice pe plaja dintre Venus şi Saturn, duminică 2 august într-un spectacol excepţional în care orchestra simfonică a Teatrului Naţional de Operă Oleg Danovski a interpretat teme din musicaluri faimoase, dar şi reinterpretări simfonice ale unor hituri pop internaţionale la Europa FM Live Symphony.

Un articol de Petre Ivan|4 august 2015

Într-un apus de soare superb câteva mii de familii au ascultat teme din Aladdin, Fantoma de la Operă sau West Side Story, dar și hituri difuzate adesea la Europa FM, acum în versiune simfonică, We Will Rock You – Queen, Waterloo – Abba, We Are the World- Michael Jackson / Lionel Richie.

Peste 100 de muzicieni și unii dintre cei mai importanți soliști de operă din România – DANIELA VLĂDESCU, MADELEINE concert simfonicPASCU, SMARANDA DRĂGHICI, RĂZVAN SĂRARU, DORU IFTENE – sub bagheta dirijorului IONUȚ PASCU le-au arătat turiștilor că muzica de operă este accesibilă, romantică și – dacă este interpretată bine – poate fi o experiență cel puțin la fel de placută pentru spectatori ca un concert cu hiturile pop rock difuzate la radio.

Publicul de pe plaja Venus – Saturn a fredonat minute în sir piesele alese de orchestră și i-au aplaudat minute bune după ce Europa FM live Symphony se încheiase.

Evenimentul a făcut parte din seria de întâlniri muzicale inițiate de Europa FM pentru turiștii aflați pe litoral în parteneriat cu Primăria Mangalia, serie din care face parte și ”Europa FM Live pe Plajă” – concert cu Smiley, Loredana, Vama, VUNK, Holograf și Voltaj la care au participat peste 100.000 de spectatori.

Foto: concert simfonic – Europa FM

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.