Sute de pasionați ai artelor vizuale, la „Vama sub lumini de Oscar”
https://www.ziarulmetropolis.ro/sute-de-pasionati-ai-artelor-vizuale-la-vama-sub-lumini-de-oscar/

Pasionaţii de arte vizuale sunt invitaţi şi în acest an la Vama Veche, la cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România — Vama sub lumini de Oscar. Festivalul se va desfăşura în perioada 19 — 28 august 2016, la Vama Veche, reunind sute de pasionaţi ai artelor vizuale.

Un articol de Petre Ivan|2 august 2016

Aflat la cea de-a șaptea ediție, Vama sub lumini de Oscar va însemna în acest an atât cursuri, seminarii și ateliere practice gratuite pentru pasionații de film, fotografie, pictură, sculptură, teatru și muzică cât și expoziții, proiecții de film și concerte în aer liber.

Cursanții înscriși la festival sunt provocați să învețe cât mai multe tehnici noi iar la final participantul cu cele mai bune rezultate va câștiga trofeul VSLO 2016.

Secțiunea FOTOGRAFIE va însemna în acest an o serie de workshopuri care îmbină teoria cu practica și care vor fi susținute de lectori cu experiență recunoscuți la nivel național și internațional. Temele alese în acest an sunt: street fashion, fotografie de nuntă, staged photography, fotografie de nud, fotografia de stradă, fotografie pe film, manipularea imaginii în Photoshop, fotojurnalism, fotografie pe film, fotografie de portret.Vama sub lumini de Oscar

La secțiunea de fotografie, printre invitații speciali îi amintim pe Olav Urdahl, editor principal al celui mai mare ziar de știri din Norvegia dar și Micha Bruinvels, directorul World Press Photo Contest.

Secțiunea FILM înseamnă cursuri și ateliere practice în domenii precum producție video, regie, iluminare, sunet și editare. Participanții vor avea de făcut un documentar, fiind coordonați în permanență de o echipă de profesioniști din domeniu: Veaceslav Cebotari (Moldova), Andrei Băltărețu-Iancu și Bogdan Petrașcu.

Vama sub lumini de OscarCursanții la secțiunea PICTURĂ și SCULPTURĂ vor putea participa în acest an la cursuri teoretice și practice coordonate de Daniel Prapone, pictor și sculptor român cu numeroase expoziții internaționale. La final festivalului va fi organizată o expoziție cu cele mai bune picturi și sculpturi realizate de către participanți.

Secțiunea de TEATRU, prezentă pentru prima dată în cadrul festivalului, aduce în prim plan teatrul cu păpuși în mărime naturală.

Cursurile vor fi coordonate de compania de teatru Lightwave Theatre Company, scopul final fiind acela de a produce o piesă de teatru completă, cursanții putând participa la realizarea scenariului și spectacolul propriu-zis, iar reprezentația finală va avea loc pe scena VSLO în ultima zi a festivalului.

Atunci când spui Vama Veche te gândești inevitabil și la muzică. De-a lungul ultimilor șase ani, Vama sub lumini de Oscar a avut în programul său zeci de concerte rock, folk, punk. Anul acesta facem însă un mic pas înainte și oferim, pe lângă concerte, două zile de CURSURI CU INSTRUMENTE DE PERCUȚIE. Cele două zile de cursuri (cu practică intensivă) vor avea ca rezultat un spectacol care va fi prezentat pe scena VSLO, sâmbăta 27 august. N-am fi putut face acest lucru fără sprijinul echipei Drum Café și al lectorilor Ati de Chile, Adelin Dragu, Cristian Melak și Norbert Halmagyi.

Foto: Vama sub lumini de Oscar – www.facebook.com/VamaSubLuminiDeOscar

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

02
/04
/21

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă”.

29
/03
/21

După expoziții care-au atras atenția în 2020, precum „Woman Unchained“, by Irina Greciuhina, „Un veac de singurătate“, aparţinând celei mai mari pictoriţe din Republica Moldova, Valentina Rusu Ciobanu, ajunsă la vârsta centenarului, și „The Severed Garden“, by Vadim Creţu, spațiul expozițional Arbor.art.room propune, începând de săptămâna aceasta, o nouă expoziție, de această dată deschizându-se spre domeniul „artei conceptuale“.

28
/03
/21

Primăvara aduce, săptămânal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar şi producţii realizate în premieră vă aşteaptă din 29 martie, la TVR 3.