Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii sexuale. #MeToo
https://www.ziarulmetropolis.ro/sute-de-persoane-au-marsaluit-duminica-la-hollywood-in-sprijinul-victimelor-hartuirii-sexuale-metoo/

Sute de persoane au mărşăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărţuirii şi agresiunilor sexuale – inspirate de campania #MeToo de pe reţelele de socializare. Marşul a avut loc pe fondul unui val de acuzaţii privind hărţuirile sexuale şi violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2017

Protestatarii,  în mare majoritate femei,  au pornit din fața Teatrului Dolby, locul unde are loc anual, începând din 2002, gala premiilor Oscar, și au mers pe Hollywood Boulevard de-a-lungul „Walk of Fame” până la sediul CNN.

Mmulți dintre participanți purtau tricouri de culoare roșie inscripționate cu sloganurile „Take back the workplace” sau „#MeToo”, în timp ce alții aveau pancarte pe care se putea citi „No silence, no secrets, no shame” sau ‘#MeToo Survivors’ March”.

Producătorul-regizor Brett Ratner, scriitorul-regizor James Toback și actorul Kevin Spacey sunt printre celebritățile vizate de aceste acuzații formulate în cele mai multe cazuri de femei, dar și de bărbați.

Săptămâna trecută, comicul Louis CK — o altă vedetă implicată în acest scandal — a recunoscut că acuzațiile, potrivit cărora s-ar fi masturbat în fața mai multor femei, sunt adevărate.

Acuzațiile de hărțuire sexuală ce vizau anumite personalități au depășit granițele Hollywood-ului, ajungând în domenii precum politica și sportul, și au generat la nivel mondial campania #MeToo, cu ajutorul căreia femeile își împărtășesc experiențele de hărțuire pe rețelele de socializare.

Foto: #MeToo – facebook

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.