Tablou al unui pictor român vândut cu peste 140.000 de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/tablou-al-unui-pictor-roman-vandut-cu-peste-140-000-de-euro/

Pe 12 februarie, la casa Sotheby’s, tabloul lui Adrian Ghenie ‘’Dr. Mengele 2’’ s-a vândut cu 140.747 de euro la Licitaṭia de artã contemporanã din Londra.   Adrian Ghenie este reprezentantul noului val de picturã, lucrãrile sale fiind amplu discutate în lumea artei. Prin preṭul obṭinut pe acest tablou, Adrian Ghenie a demonstrat cã existã […]

Un articol de Andrada Văsii|14 februarie 2013

Pe 12 februarie, la casa Sotheby’s, tabloul lui Adrian Ghenie ‘’Dr. Mengele 2’’ s-a vândut cu 140.747 de euro la Licitaṭia de artã contemporanã din Londra.

 

Adrian Ghenie este reprezentantul noului val de picturã, lucrãrile sale fiind amplu discutate în lumea artei. Prin preṭul obṭinut pe acest tablou, Adrian Ghenie a demonstrat cã existã o cerere din ce în ce mai mare pentru artã contemporanã şi pentru tablouri specifice noului val.

Chiar dacã tabloul ‘’Dr. Mengele 2’’ a fost estimat iniṭial de cãtre specialişti la preṭul de 35.000-46.000, acesta a reuşit sã capteze interesul tuturor celor prezenṭi, depãşind aşteptãrile organizatorilor.

 

Adrian Ghenie s-a nãscut la Baia Mare, în 1977 şi a studiat la Universitatea de Arte din Cluj.

 

08
/05
/17

Competiția celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), dedicată exclusiv regizorilor aflați la primul sau al doilea film, este o veritabilă zonă de conflict: povești pe muchie de cuțit, inspirate de evenimente reale sau experiențe personale, situații provocatoare și abordări temerare, fabule morale nuanțate sau extreme, semnate de regizori care își asumă riscuri și despre care, cu siguranță, se va mai auzi.

08
/05
/17

Alain Delon a anunțat, la ceremonia omagială din cadrul Festivalului Internațional de Film Polițist de la Liege, că pregătește "ultimul său film". Actorul francez în vârstă de 81 de ani va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2-11 iunie), unde va primi premiul pentru întreaga carieră.

08
/05
/17

"Jim se îndrăgosti fulgerător de albastru într-o primăvară, când i se umflară amigdalele și trebui să-și dea în gât cu albastru de metil. (…)" Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă prezentăm, pe parcursul acestei luni, câteva fragmente.

08
/05
/17

Într-o zi de 8 mai se nășteau Cristian Vasile, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi ai perioadei interbelice, Fernandel, Roberto Rossellini, Thomas Pynchon și prozatorul Gheorghe Crăciun și se stingeau din viață Gustave Flaubert și Paul Gauguin.

06
/05
/17

Într-o zi de 6 mai se stingea din viaţă filosoful și scriitorul Lucian Blaga. În 1956, la iniţiativa unor mari personalităţi din Italia, Franţa şi din diaspora română, Blaga a fost propus pentru Premiul Nobel în Literatură, pe care nu l-a putut obţine, în principal, din cauza opoziţiei Academiei Române din acele vremuri.

06
/05
/17

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și Trupa de Marionete Arad organizează, în perioada 16-20 mai 2017, cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație. Directorul artistic este Christian Caimacan.

05
/05
/17

Florian Pittiș reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber. Moțu a inspirat generații întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Florian Pittiș.

05
/05
/17

Sub titlul L’Om GiGi: Linii Trasee Semne Sensuri, Teatrul Național “I.L. Caragiale” București îi invită pe iubitorii teatrului într-o incursiune în laboratorul de creație al artistului de talie internațională Gigi Căciuleanu, la aniversarea a 70 de ani.

04
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film românesc ajuns în cinematografe, „Vara s-a sfârșit”, al treilea lungmetraj al lui Radu Potcoavă, are premise bune și o primă parte destul de reușită. Însă își pierde energia pe parcurs.