Tânărul virtuoz Daniel Ciobanu, pe scena de la St James’s Piccadilly
https://www.ziarulmetropolis.ro/tanarul-virtuoz-daniel-ciobanu-pe-scena-de-la-st-jamess-piccadilly/

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulţi promotori britanici.

Un articol de Liliana Matei|14 august 2015

Daniel Ciobanu, un muzician în plină plină afirmare, remarcabil printr-o tehnică sigură, infuzată de sensibilitate, va prezenta un program cuprinzând lucrări de Benjamin Britten, Frédéric Chopin şi Maurice Ravel.

Concertul său completează consistenta prezență românească pe scenele muzicale ale Londrei din această vară, care continuă cu un concert al violoncelistului Răzvan Suma şi al pianistei Rebeca Omordia în 21 august la aceeaşi St James’s Church Piccadilly şi se încheie cu debutul londonez al tinerei pianiste ieşene Lia Popa, la St Martin-in-the-Fields, în 1 septembrie.

Pianistul Daniel Ciobanu a studiat ca bursier „Constantin Silvestri” la Stewart’s Melville College din Edinburgh după ce a terminat studiile muzicale liceale în oraşul său natal, Piatra Neamţ. În anul 2008, a devenit Tânărul muzician al anului în urma participării la competiţia organizată de Rotary International Club din Edinburgh. În prezent, pianistul studiază la Royal Scottish Academy of Music din Glasgow. De-a lungul anilor de studii, a participat la mai multe cursuri de măiestrie cu profesori vestiţi precum Peter Donohoe sau Murray McLachlan şi a susţinut concerte în Italia, Elveţia, Ungaria şi Statele Unite prin intermediul Fundaţiei „Musica in Amicizia”, coordonată de maestrul Iulian Arcadi Trofin.

Daniel Ciobanu a susţinut concerte în numeroase academii muzicale din lume, precum Salzburg Mozarteum, Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma sau Musicians’ Institute of Contemporary Music din Los Angeles. Pianistul a câştigat peste 40 de premii întâi la competiţiile naţionale organizate în România, dar şi numeroase premii la competiţii internaţionale din România, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie. În luna iunie 2014 a fost semifinalist în cadrul prestigioasei Scottish International Piano Competition.

Pentru mai multe detalii, www.icr-london.co.uk.

30
/04
/15

Primăria Sectorului 3 îi invită pe cetățenii săi la un nou program cultural dedicat Sărbătorilor de 1 și 2 mai organizate prin Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3. Cele două evenimente vor avea loc în ParculTitan-Parcul Artelor și reunesc nume importante ale muzicii și dansului românesc de diferite genuri.

28
/04
/15

DJ-ul şi cântăreţul american Moby îşi va deschide propriul restaurant vegan în vara acestui an în oraşul Los Angeles. Restaurantul se va numi Little Pine şi va fi amenajat în cartierul Silver Lake din metropola americană.

27
/04
/15

"Enescu şi Viena", o serie de evenimente dedicate compozitorului român, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2015, debutează pe 7 mai, în capitala Austriei, cu un concert care va conţine lucrări de George Enescu, Gustav Mahler şi Richard Strauss.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.