„Tango. Radio and Juliet”, de Ziua Femeii, pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/tango-radio-and-juliet-de-ziua-femeii-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 8 martie, de la ora 18:30 „Tango. Radio and Juliet”, un spectacol care reuneşte două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română– în care se regăsesc elemente de teatru şi dans contemporan şi fragmente muzicale din Astor Piazzolla Goran Bregovic sau Radiohead.

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2018

Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”.

În „Tango”, Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în „Romeo și Juliet” mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance.

Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Tango și Radio and Juliet sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viața mea și mi-au marcat adânc drumul și evoluția mea ca artist. Tango este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoțională și îl retrăiesc, nu ușor, ca pe o oglindă a acelei tinereți. – Edward Clug.

Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dorinic să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.

Foto: Tango. Radio and Juliet – operanb.ro

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.