Târg de carte SF & Fantasy – Final Frontier 6, la Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-carte-sf-fantasy-final-frontier-6-la-casa-artelor/

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2017

Organizatorii Final Frontier îi aşteaptă pe iubitorii genului la SF&Fantasy Centrul Cultural Casa Artelor  (B-dul Mircea Vodă nr.5), sâmbătă şi duminică de la 11:00 la 19:00. Intrarea este liberă, iar participanţii vor descoperi mai mult decât un târg de carte, o lume SF&Fantasy cu toate faţetele ei #CreziTotCeVezi #FF6.

În fiecare an, Final Frontier reuneşte editurile de SF&Fantasy: Nemira, Paladin, Corint, Millenium, Tracus Arte, Tritonic, Crux, Herg Benet, Crime Scene Press, Books Express.

În acest an, cititorii se pot bucura de titluri noi şi de reducerile special pentru târg la cărţile autorilor români şi străini şi de cele mai recente volume în limba engleză.

Scriitorii prezenţi anul acesta la târg: Michael Haulică, Oliviu Crâznic, Dragoş C. Butuzea, Aurel Cărăşel, Marian Coman, George Arion, Sebastian A. Corn, Alexandru Voicescu; şi scriitorii din noua generaţie: Andrei Panţu, Andrei Mazilu,  Alexandru LambFinal Frontier 6a, Florin Purluca, Cătălina Fometici, Cezarina Anghilac şi Ovidiu Eftimie, autorul fenomenului „Arhanghelul Raul” le vor oferi autografe celor prezenţi.

Invitatul special al ediţiei este scriitorul Dan Doboş. Aceştia vor participa la dezbaterile şi lansările din programul târgului.

Pentru că pasiunea pentru SF şi Fantasy trece dincolo de cărţi, fanii vor putea colecţiona cele mai noi obiecte fan art de la Nyx Art şi Wizart Room, vor putea trece de partea bună a forţei alături de Cavalerii Jedi din Star Wars care vor fi şi anul acesta cu noi sau se vor putea pierde în sesiunea de Live Drawing de bandă desenată.

De asemenea, la târg vor fi disponibile demo-uri de make-up SF alături de Alina Diana Crisu şi echipa, dar şi revistele de la HAC! BD şi board games de la Red Goblin.

Final Frontier este un eveniment marca Bookblog.ro-cel mai important blog despre cărţi şi lectură de pe internetul românesc. În cei peste nouă ani de existenţă, el a devenit un reper pentru tinerii pasionaţi de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine şi mai uşor cărţile care merită citite.

Organizatorii evenimentului anunţă că există şi câteva motive pentru ca amatorii genului fantasy şi SF să evadeze toată ziua în Final Frontier #6: Xbox îi invită pe amatori să îşi încerce puterile alături de prieteni la o consolă Xbox One şi jocurile sale fantastice.

La târg vor fi disponibile şi ateliere: Robotică cu Academia Inventează.ro, Scriere creativă alături de scriitori consacraţi, Bandă desenată cu Vlady, Anime cu Aice Teodorescu şi Astronomie cu Adrian Şonka.

Nu în ultimul rând, cei intersaţi vor putea urmări un scurtmetraj semnat de scriitoarea Doina Ruşti urmat de o sesiune de Q&A.

Foto: Final Frontier 6 – facebook.com/finalfrontier.ro

31
/07
/16

Chalice îşi va face debutul în luna septembrie, în benzile desenate "Alters", o serie de poveşti despre un grup de proscrişi, a căror circumstanţe unice le dă superputeri, Făcând tranziţia la sexul feminin şi purtând cu încredere o fustă mini şi o pelerină, Chalice dezvoltă abalitatea de a controla mecanica cuantică.

28
/07
/16

O nouă ediţie a evenimentului "Noaptea cărţilor deschise" are loc, vineri, 29 iulie, între orele 20:00 şi 23:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, oferind cititorilor reduceri semnificative de 20% la toate cărţile din librărie.

27
/07
/16

Cehia, Bulgaria, Lituania sau Letonia sunt ţările europene cu cele mai multe biblioteci raportate la numărul de locuitori, în timp ce pe ultimele locuri ale acestui top se află ţări ca Olanda, Grecia şi Portugalia, unde există doar o jumătate de bibliotecă la 10.000 de persoane.

25
/07
/16

Un teatru vechi de 100 de ani din Buenos Aires a fost transformat într-o librărie mai spectaculoasă ca un muzeu. “Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci, alte persoane consideră ca ar fi o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă şi aici mă aflam eu…” – Jorge Luis Borges.

20
/07
/16

A apărut, în acest an, la Editura Art, cartea “Vremurile bune de altădată” (selecție și traducere din limba cehă de Jean Grosu), în seria de autor “Bohumil Hrabal”.

19
/07
/16

„Nu talentul le lipseşte românilor, ci caracterul.” - Norman Manea. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori români, împlineşte, astăzi, 80 de ani!

19
/07
/16

Romanul Donbas este povestea adevărată a unui evadat român din lagărul sovietic: Jacques Săndulescu, ce avea să devină Big Jacques în America, adică boxer profesionist, actor și proprietar al unui bar de jazz din New York, e luat de pe stradă într-o bună zi și dus în lagărul sovietic de la Donbas. După doi ani și jumătate de chin, reușește o evadare spectaculoasă.

18
/07
/16

„Toată lumina pe care nu o putem vedea“, de Anthony Doerr, Editura Humanitas Fiction, 2016, Premiul Pulitzer de anul trecut, este una dintre marile cărți ale timpului nostru. În New York Times Book Review stă scris: “Lumina din titlu este legată de ceea ce auzise Werner într-o emisiune radiofonică de la sfârșitul anilor ’30: creierul uman are capacitatea de a crea lumină în întuneric.”

10
/07
/16

CRONICĂ DE CARTE Alexandru Solomon nu este doar unul din cei câţiva autori importanţi de filme de nonficţiune din România şi coordonatorul unui festival de gen (One World). Dar este şi un foarte interesant comentator al ideilor despre cinema, aşa cum o dovedeşte pasionanta sa carte „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”.

08
/07
/16

Într-o zi de 8 iulie se năşteau poetul, dramaturgul și prozatorul francez Jean de La Fontaine, cunoscut în istoria literaturii îndeosebi pentru fabulele sale, actriţa americană Anjelica Huston şi scriitorul român Şerban Foarţă.

05
/07
/16

Puritate, cel mai recent roman al lui Jonathan Franzen, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom” , în traducerea Iuliei Gorzo. Jonathan Franzen este autorul bestsellerului Corecţii. „Franzen a creat o instalaţie de secol XXI, extrem de captivantă şi de provocatoare, inspirată de capodopera lui Charles Dickens, Marile speranţe…” (Booklist)

05
/07
/16

Scriitorul român Mircea Cărtărescu, cu romanul "Orbitor. Corpul", se numără printre finaliștii celei de-a treia ediții a Premio Strega Europeo. Premio Strega — cel mai prestigios premiu literar italian are o vechime de aproape 70 de ani şi a fost decernat unor scriitori precum Alberto Moravia, Massimo Bontempelli, Elsa Morante, Dino Buzzati, Umberto Eco sau Claudio Magris.

01
/07
/16

Matei Vișniec este laureatul din acest an al Premiului Jean Monnet, oferit de Festivalul „Littératures Européennes” din Cognac, Franța, pentru romanul Negustorul de începuturi de roman, apărut la Editura Cartea Românească, în anul 2013, dar și în ediție de buzunar, în colecția Top 10+ a Editurii Polirom, în anul 2014.

29
/06
/16

“(…) Acest debut ar trebui notat de critică în carneţelul de bal. E un mare talent.” - Florin Iaru. In această seară, de la ora 18:30, iubitorii de carte sunt invitaţi la Librăria Cărtureşti – Grădina Verona (Str. Arthur Verona 13-15) din Bucureşti, la lansarea volumului de debut Cazemata, semnat de Tudor Ganea şi apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Invitaţi, alături de autor: Florin Iaru şi Marius Chivu