Târgul de carte şi muzică ,,George Enescu” va avea loc în perioada 14 – 22 septembrie, în Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-de-carte-si-muzica-george-enescu-va-avea-loc-in-perioada-14-22-septembrie-in-capitala/

Târgul de carte şi muzică ,,George Enescu”, organizat de Asociaţia Muzicală Grafoart, va avea loc în perioada 14 – 22 septembrie, în Piaţa ,,George Enescu” din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|16 august 2013

Târgul de carte şi muzică ,,George Enescu”, organizat de Asociaţia Muzicală Grafoart, va avea loc în perioada 14 – 22 septembrie, în Piaţa „George Enescu” din Bucureşti.

Târgul de carte şi muzică ,,George Enescu” va reuni cele mai importante edituri, case de discuri din ţară şi străinătate, prilejuind numeroase lansări.

Totodată, vor avea loc evenimente culturale pe o scenă amplasată în aer liber, în concordanţă cu tematica Festivalului Internaţional ,,George Enescu” (1 – 28 septembrie), dar şi proiecţii ale unor spectacole din cadrul festivalului.

Târgul de carte şi muzică ,,George Enescu” este organizat de Asociaţia Muzicală Grafoart, sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, notează Mediafax.

Termenul limită pentru înscrierea şi programarea evenimentelor este 23 august.

Foto credit: Gaudeamus (Facebook)

17
/07
/18

În ianuarie 1933, matematicianul belgian (și preot catolic) Georges Lemaitre călătorea împreună cu faimosul fizician Albert Einstein în California, pentru o serie de seminarii. După ce belgianul a detaliat teoria sa Big Bang, Einstein a aplaudat și a spus: "Aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată". Se împlinesc, astăzi, 124 de ani de la nașterea lui Georges Lemaître

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

09
/07
/18

Cartea de eseuri „China în zece cuvinte”, de Yu Hua (traducere din chineză și note de Mugur Zlotea), a fost publicată de Editura Humanitas în anul 2018. Este una dintre cele mai puternice și mai interesante cărți care se află acum pe piață.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

29
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Renașterea italiană rămâne una din epocile minunate din istoria Europei. Efervescență culturală, viață tumultuoasă, primejdii la tot pasul, creații unice realizate în liniștea atelierelor, alternând cu asasinate, recluziuni, trădări – totul se desfășoară într-un ritm trepidant, halucinant.

26
/06
/18

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui”, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.

24
/06
/18

Teatrul Evreiesc de Stat  prezintă miercuri, 27 iunie, de la ora 19.00, spectacolul de lieduri și poezie „Glasuri evreiești în poezia lumii“, pe versuri de Benjamin Fondane, Nina Cassian, Magda Isanos, Charles-Pierre Baudelaire și Paul Celan, în lectura actorilor TES -  Maia Morgenstern, Darius Daradici, Viorica Bantaș și Mircea Dragoman.