Tarul Ivan îşi schimbã meseria- în premierã la teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/tarul-ivan-isi-schimba-meseria-in-premiera-la-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis vă invită marţi 5 şi miercuri 6 februarie, la orele 19.00, la premiera spectacolului ŢARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA, după piesa ” Ivan Vasilievici” de Mihail Bulgakov, în regia lui Gelu Colceag. Într-un apartament din Moscova se petrec o serie de întâmplări fantastice, în centrul cărora se află un inginer inventator.   Cum ajunge Tarul […]

Un articol de Andrada Văsii|1 februarie 2013

Teatrul Metropolis vă invită marţi 5 şi miercuri 6 februarie, la orele 19.00, la premiera spectacolului ŢARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA, după piesa ” Ivan Vasilievici” de Mihail Bulgakov, în regia lui
Gelu Colceag.

Într-un apartament din Moscova se petrec o serie de întâmplări fantastice, în centrul cărora se află un inginer inventator.
  Cum ajunge Tarul Ivan să locuiască în Moscova anului 1935 sau, şi mai mult, în ce măsură reuşeşte administratorul imobilului unde locuieste inventatorul, să joace rolul lui Ivan cel Groaznic în Moscova anului 1565?” 

Vă aşteptăm să vă convingeti dacă această invenţie epocală, maşina timpului, funcţionează şi în ce măsură reuşesc oamenii să-şi vadă trecutul şi viitorul datorită ei.
„TARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA – O comedie de situaţie, spumoasă, unde scenele se îmbină într-o serie de urmăriri şi încurcături spectaculoase.

 

Regia artistica: Gelu COLCEAG
Cu: Mircea RUSU/Doru ANA, Radu GABRIEL/ Vlad CORBEANU, Marius
GALEA, Mariana DANESCU, Diana CAVALIOTTI, Vlad LOGIGAN, Gabriel
COSTIN, Sergiu FLESNER/ Silviu DEBU, Ana Maria BERCU/Ana
COVALCIUC, Eduard CARLAN, Gigi IORDACHE, Mihai PERSA, Alexandru
GRADINARU, Marius DRAGUS, Emilian MARNEA, Laurentiu DRAGAN,
Lucian IONESCU, Ionut EFTIMICIUC, Vlad BARZANU/ Victor TAPEANU,
Cristina IONITA, Bianca POPESCU, Andreea SOVAN PETRILĂ,
Mihaela VELICU/ Irina STEFAN
Asistent regie: Camelia VLĂDUŢ
Decorurile si costumele : Ioana PASHCA
Ilustratia muzicala : Gabriel BASSARABESCU
Miscarea scenica: Vlad LOGIGAN
Corepetitor: Monica CIUTA
durata spectacolului 2h 15 min (cu pauză)

Mihail Bulgakov a scris comedie de moravuri în perioada 1926-1936, alegându-şi personajele din rândul parveniţilor timpului realizând tipologii: aristocratul clandestin, funcţionarul îmburghezit, administratorul birocrat şi obtuz, intelectualul de formaţie veche, dar cinstit şi naiv.

 

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

08
/09
/23

Institutul Cultural Român de la Londra deschide sezonul de evenimente din această toamnă cu un proiect de amploare, „Spotlight Heritage Timișoara“ / „Patrimoniul sub reflectoare“, desfășurat în perioada 9-12 septembrie 2023, la sediul său din Belgrave Square. Evenimentul este prezentat în cadrul Open House Festival London, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub egida Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).

07
/09
/23

„Prin selecția de filme și experiențe din program, ceea ce vrea să spună BIDFF anul acesta este să ascultăm înainte să emitem o opinie, să facem un efort de a privi lumea și din perspectiva celuilalt și, oricât de mult ne-ar plăcea să emitem judecăți radicale, ele trebuie mereu gândite într-o rețea în care dincolo de cuvinte și informații se află oameni.” Simona Deaconescu, coregraf și directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival, invită astfel publicul să ia parte la cea de-a 9 ediție a evenimentului care începe astăzi, joi, 7 septembrie.