Teatrelli se redeschide cu o premieră de excepție: „Maria de Buenos Aires” – un nou spectacol-eveniment marca Răzvan Mazilu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-se-redeschide-cu-o-premiera-de-exceptie-maria-de-buenos-aires-un-nou-spectacol-eveniment-marca-razvan-mazilu/

Avanpremiera şi premiera spectacolului „Maria de Buenos Aires”, programate pentru 16 şi 17 februarie, sunt sold out, biletele epuizându-se în mai puţin de o oră de la punerea în vânzare.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2021

Maria de Buenos Aires este cea mai recentă producție CREART/Teatrelli, pentru care cunoscutul artist Răzvan Mazilu – promotor al musicalului în România –  semnează deopotrivă regia, coregrafia și costumele originale.

Pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, o extraordinară „operetă-tango”, spectacolul Maria de Buenos Aires este o nouă provocare pe care cunoscutul artist Răzvan Mazilu o aduce publicului. În viziunea lui Dragoș Buhagiar, cel mai premiat scenograf român, spectatorii suntinvitați să pătrundă în atmosfera poetică și decadentă a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, spațiul Teatrellifiind complet reinventat și recreat pentru acest spectacol. Noua producție îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați actori români: Gheorghe Visu – în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu – în rolul Mariei de Buenos Aires, și Lucian Ionescu, interpretând mai multe roluri masculine. Totodată, spectacolul beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.

„Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Așa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clișeele și locurile comune știute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos și le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putință.Un Buenos Aires inspirat din lecturile din García Márquez și Borges, o fotografie destul de cunoscută a poetului aproape orb, sprijinit melancolic în baston, stă la baza Spiritului, personaj interpretat de Gheorghe Visu”, mărturisește Răzvan Mazilu.

Următoarele reprezentații cu public ale spectacolului „Maria de Buenos Aires” vor fi anunțate curând.

Regizorul și coregraful Răzvan Mazilu se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu „Mon Cabaret Noir”.

În acest context, cu ocazia premierei producției-eveniment „Maria de Buenos Aires”, înainte de a intra în spațiul Teatrelli și în atmosfera poetică a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, publicul este invitat în Galeria creart, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, respectiv  în universul „Mon Cabaret Noir”, surprins de fotografii Mihaela Tulea, Florin Bondrilă și Dragoș Toader. Expoziția de fotografie și costum va fi deschisă în perioada 15 februarie – 14 martie 2021.

Maria de Buneos Aires 

Muzica: Astor Piazzolla

Libretul: Horacio Ferrer

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Decorul: Dragoș Buhagiar

Maria: Ana Bianca Popescu

Spiritul: Gheorghe Visu

Flașnetarul, Visătorul, Bătrânul Hoț, Primul Analist, Preotul: Lucian Ionescu

Cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon;

Corul: Bogdan Iacob, Andrei Mărcuță, George Vasile

Orchestra: Mihai Murariu – pian; IoanaVăleanu – percuție; Cristina Hîrjanu – flaut; Diana Ciudin – vioara I; Bianca Drăgoi – vioaraa II-a; Alessia Drăgoi – vioara a III-a; Emanuel Vots – viola; Mihail Grigore – violoncel; Iacob Artin Panighiant – contrabas.

Light-design: Ștefan Vasilescu

Pregătireamuzicală: Maria Alexievici

Coregrafie tango argentinian: Daniel Măndiță

Corepetitor: Mihai Murariu

Coordonarea muzicală a orchestrei: Corina și Alexei Țurcan

Make-up Artist: Diana Froicu

Traducerea din limbaspaniolă: Albert Denn

Adaptarea versurilor pe muzică: Alex Ștefănescu

Documentarea pentru traducere: Anne Marye Sima și Daniel Măndiță

Afiș realizat de Romana Țopescu și DragoșTrăistaru

Grafica cover-ului: Sabina Spatariu

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

www.teatrelli.com

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

 

 

 

 

 

23
/10
/13

Peste mai puţin de o săptămână, marţi, 29 octombrie (de la ora 19.00), la Sala Radio melomanii din Bucureşti vor avea ocazia să răspundă provocării lansate de tânărul artist român Răzvan Suma, care îi invită la concertul Vă place Brahms?

22
/10
/13

Vineri, 25 octombrie, de la ora 18.30, la împlinirea a 175 de ani de la naşterea compozitorului francez Georges Bizet, Opera Naţională Bucureşti prezintă o reprezentaţie-eveniment a uneia dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite opere ale acestuia – Carmen.

22
/10
/13

Printre ultimele noutăţi anunţate în programul FNT 2013se numără spectacolul-prelegere „Respiraţia poeziei'', susţinut de actorul Ion Caramitru în Sala Multimedia a Teatrului Naţional Bucureşti – sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 19.00, dar şi spectacolul-lectură cu piesa câştigătoare a concursului de dramaturgie UNITER 2012, „Nostalgicii călători'' de Liviu Lucaci, în regia lui Vlad Cristache – vineri, 1 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Mică a TNB.

22
/10
/13

CRONICĂ DE TEATRU Una dintre premierele toamnei de la Teatrul Nottara, „Mobilă și durere” este un spectacol ce merită văzut și revăzut pentru a înțelege mesajul tragic atent camuflat sub masca umorului lui Teodor Mazilu. Regizoarea Alice Barb nu se îndepărtează deloc de text, dar îl transpune în lumea contemporană.

22
/10
/13

INTERVIU Toma Enache, jurnalist, poet și regizor, își lansează pe 24 octombrie primul lungmetraj, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”. Producția este o premieră, fiind primul film vorbit în limba aromână. Regizorul spune că a ales să interpreteze rolul principal pentru că a simțit că așa poate transmite ceea ce-și dorește, „într-un ritm mult mai bun și într-un mod autentic”.

22
/10
/13

Aura Corbeanu, directorul executiv al Festivalului Naţional de Teatru (FNT 2013), organizat între 25 octombrie şi 3 noiembrie în Bucureşti, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că bugetul pentru ediţia din acest an a evenimentului este de 2.300.000 de lei.

21
/10
/13

Rezultatul unui concert extraordinar înregistrat în inima Transilvaniei la Opera (Palatul Culturii) din Târgu Mureș albumul „Transylvanian Concert” - al cărui titlu a fost sugerat de chiar directorul celebrei case de discuri ECM Records – se bucură de aplauzele presei mondiale.

21
/10
/13

Ediția din acest an a unui eveniment de amploare, Festivalul de Literatura Timisoara „La Vest de Est / La Est de Vest”, va prilejui publicului timișorean nu doar întâlnirea cu nume de primă mărime ale literaturii contemporane, ci și lecturi în premieră, din volume inedite pentru publicul autohton.