Teatru brazilian în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-brazilian-in-romania/

Compania braziliană Hiato vine pentru prima dată la Bucureşti cu spectacolul „Grădina”, producţie care a mişcat profund publicul din Europa, Statele Unite şi America Latină. Scrisă şi regizată de tânărul creator brazilian Leonardo Moreira, „Grădina” este o meditaţie melancolică despre ultimul secol, aşa cum este el văzut prin ochii membrilor unei familii obişnuite – din epoca interbelică şi până la epoca Facebook.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2015

„Grădina” este povestea a trei generații din aceeași familie aduse în scenă în același timp, într-un decor ce transformă radical spațiul de joc, oferind spectatorilor o experiență unică.

Fondată de regizorul şi dramaturgul Leonardo Moreira, Compania Hiato e considerată una dintre cele mai promițătoare şi talentate colective de teatru din Brazilia. Compania deține numeroase premii în palmares şi a avut turnee în Olanda, Germania, Chile, Columbia şi Statele Unite.

Spectacolul „Grădina”/ O Jardim este prezentat la București, în Sala Mare a Hanului Gabroveni, joi, 12 noiembrie și vineri,13 noiembrie, de la ora 19.00, în deschiderea celei de a doua ediții a Platformei Internaționale de Teatru București, cu tema familia contemporană.

Distribuția: Aline Filócomo, Fernanda Stefanski, Luciana Paes, Mariah Amélia Farah, Paula Picarelli, Thiago Amaral

Platforma Internațională de Teatru București se desfășoară în perioada 12-15 noiembrie și include spectacole din Brazilia, Statele Unite și România.

Biletele costă 25 lei și se pot cumpăra din rețeaua Eventim şi pe paginile online ale teatrelor gazdă sau de la casele de bilete ale fiecărei săli.

Foto: Teatru brazilian în România – arcub.ro

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

19
/04
/15

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Ion Caramitru , directorul Teatrului Naţional Bucureşti duminică, 19 aprilie, de la 23.50, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

19
/04
/15

Peste 10.000 de cărți vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediție a campaniei "Noaptea Cărților Deschise", organizată de această editură și Ring cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

18
/04
/15

Fi-voi acuzat de liabugnarism primar dacă voi mărturisi că am apreciat la superlativ spectacolele „Aici nu se simte“ şi „Oase pentru Otto”, care se joacă, într-un cuplaj, dacă mai ştiţi ce este acela un cuplaj, când şi când, la Godot?

17
/04
/15

Se joacă la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” nebuna comedie “O odisee pământeană”. Poate că această clasificare – comedie – este totuși inexactă sau măcar insuficientă. “O odisee pământeană” este, mai ales, un spectacol de teatru atipic pentru scena bucureșteană.

17
/04
/15

Autorităţile spaniole intenţionează să construiască un muzeu permanent dedicat cineastului american Woody Allen în Barcelona, oraşul în care acesta a turnat pelicula "Vicky Cristina Barcelona"

16
/04
/15

Cel mai mare festival de scurtmetraje din România s-a deschis oficial la Cinema Studio, în prezența a sute de invitați și spectatori. Printre invitați s-au numărat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Ana Ularu, Maria Obretin, Rodica Lazăr, Radu Iacoban, Tudor Chirilă, regizorii Lucian Georgescu, Alexandru Maftei şi scenarista Lia Bugnar.