TEATRU DE RĂZBOI – primul spectacol oferit online, în cadrul unei colecții virtuale cu cele mai bune spectacole
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-de-r%c4%83zboi-primul-spectacol-oferit-online-%c3%aen-cadrul-unei-colec%c8%9bii-virtuale-cu-cele-mai-bune-spectacole/

În vremuri mai puţin fericite, o veste bună pentru toţi iubitorii de teatru vine de la Naţionalul ieşean!

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2020

Teatrul Național Iași realizează o colecție virtuală a celor mai de succes spectacole ale sale atât din stagiunea actuală, cât și din stagiuni anterioare, oferind publicului posibilitatea de a le viziona online, gratuit, pe www.teatrulnationaliasi.ro/https://www.teatrulnationaliasi.ro/pagini/noutati.

Pe prima pagină a site-ului Naționalului ieșean, la secțiunea Noutăți, vor putea fi accesate link-urile spectacolelor propuse. Colecția virtuală a reprezentațiilor Teatrului Național Iași va fi îmbogățită constant, pe întreaga perioadă a suspendării spectacolelor cu public.

De-a lungul istoriei, ieșenii au mai trecut prin perioade grele, din care au ieșit cu bine cu ajutorul credinței și speranței. Acesta este și motivul pentru care primul spectacol care poate fi vizionat este „Teatru de război”, o poveste despre speranță, despre Iași, un oraș devenit capitală de război, în perioada refugiului dintre 1916 și 1918, despre trupa ieșeană de teatru, căreia i s-au alăturat artiști refugiați din teatrele din București și Craiova; un spectacol care amintește marile evenimente politice care au avut loc în clădirea Teatrului Național, un spectacol care vorbește despre tragicul accident feroviar din acea perioadă, despre foamete, tifos și nu în ultimul rând, despre speranță.

Vedeți aici spectacolul „Teatru de război” ↓↓↓

Toate drepturile de difuzare aparțin Teatrului Național Iași. Orice încercare de valorificare a înregistrărilor în scop comercial intră sub incidența legii drepturilor de autor.

Scenariul: Florin Lăzărescu, Lucian Dan Teodorovici, Cristian Hadji-Culea
Regie: Cristian Hadji-Culea
Decor: Dragoș Buhagiar
Costume: Rodica Arghir
Coregrafie: Attila Bordás
Muzica: Tibor Cári
Video: Andrei Cozlac
documentare text: Ioana Bujoreanu
Asistent regie: Irina Crețu

Distribuție:
Brândușa Aciobăniței
Andreea Boboc
Diana Chirilă
Haruna Condurache
Pușa Darie
Petronela Grigorescu
Livia Iorga
Irina Răduțu Codreanu
Diana Roman
Oana Sandu
Doru Aftanasiu
Adi Carauleanu
Ionuț Cornilă
Radu Ghilaș
Radu Homiceanu
Mădălin Marius Munteanu
Cosmin Maxim
Dumitru Năstrușnicu
Constantin Pușcașu
Andrei Sava
Horia Veriveș
și
Toma Ghilaș
studenții: Ioana Apetrei, Oana Asofiei, Andrei Bordianu, Teodora Burdujan, Georgiana Cincu, Adelina Cojocariu, Pavel Petrași, Cosmin Tanasă, Renata Voloșcu
(anului II Păpusi – Marionete, clasa: Ciprian Huțanu, Călin Chirilă)

durata: 2h10′

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?