Teatru, muzică şi film pe scena Teatrului GONG din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-muzica-si-film-pe-scena-teatrului-gong-din-sibiu/

Teatrul pentru Copii si Tineret „Gong”din Sibiu prezintă în luna octombrie zece spectacole de teatru şi muzica urmând să gazduiasca, de asemenea, trei dintre cele mai importante festivaluri de pe agenda culturală a oraşului Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2014

program spectacole, Teatrul GONG | octombrie 2014

miercuri, 1 octombrie, ora 19:00

spectacol invitat

(spectacol recomandat tinerilor cu vârsta peste 12 ani)

CĂPŞUNILE ŞI ORFANII

– o călătorie spre o generaţie abandonată realizată de werkgruppe2, un proiect comun al Teatrului Național Marin Sorescu Craiova, Teatrul de Stat Braunschweig și werkgruppe2

– intrarea gratuită în limita locurilor disponibile

duminică, 5 octombrie, ora 11:00

(spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani)

VRĂJITORUL DIN OZ, după Lyman Frank Baum

preț bilete: 7 lei, tarif unic

sâmbătă, 11 octombrie, ora 18:00

(spectacol recomandat copiilor cu vârsta între 3 – 8 ani)

O RAZĂ DE SOARE, după Al.T.Popescu

preț bilete: 7 lei, tarif unic

duminică, 12 octombrie, ora 11:00

(spectacol recomandat copiilor cu vârsta între 6 – 12 ani)

GREIERELE APROAPE FAIMOS, de Mihaela Grigoraş, inspirat din fabulele lui Jean de la Fontaine

Teatrul GONG, Sibiu

Teatrul GONG, Sibiu

preț bilete: 7 lei, tarif unic

joi, 16 octombrie, ora 19:00

spectacol invitat

(spectacol în limba germană)

ÎMPĂRATUL DIN ATLANTIS SAU REFUZUL MORȚII / DER KAISER VON ATLANTIS ODER DER TOD DANKT AB / de Viktor Ullmann

intrarea gratuită în limita locurilor disponibile

sâmbătă, 18 octombrie, ora 18:00

(spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani)

FRUMOASA ȘI BESTIA, după Giovanni Francesco Straparola

preț bilete: 7 lei, tarif unic

duminică, 19 octombrie, ora 11:00

(spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani)

DA YANG ŞI PRINŢESA DA YIN, de Eva Labadi Megyes, după un basm oriental,

preț bilete: 7 lei, tarif unic

sâmbătă, 25 octombrie, ora 19:00

spectacol invitat, spectacol în limba germană

POEZIE, DRAMĂ&MUZICĂ – UN SECOL DE LA IZBUCNIREA PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL

PARTEA I: AMINTEȘTE-ȚI DE SOLDAȚII SĂI DE PLUMB – RECITAL DE POEZIE

PARTEA II: MELODRAMA „GREȘEALA MORȚII SAU CEL DE-AL 13-LEA OASPETE”, de Arthur Lourié după o dramuletă de Welimir Hlebnikow

Melodramă pentru recitator și pian

– intrarea gratuită în limita locurilor disponibile

duminică, 26 octombrie, ora 11:00

(spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani)

HÄNSEL ŞI GRETEL, după Fraţii Grimm

preț bilet: 7 lei, tarif unic

duminică, 26 octombrie, ora 19:00

spectacol invitat

(spectacol în limba germană)

RECITAL DE PIAN

– Piese de Norbert von Hannenheim – Viktor Ullmann – Arthur Lourié – Ferruccio Busoni – Ludwig van Beethoven

intrarea gratuită în limita locurilor disponibile

Accesul publicului la aceste evenimente se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de luni până vineri între orele 10:00 – 16:00 sau cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sala de joc, în limita locurilor disponibile, cu excepția evenimentelor la care intrarea este gratuită.

Foto: Teatru, muzică, Teatrul GONG – teatrul Gong

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.