Teatrul Act prezintă: „Ea și numai ea”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-act-prezinta-ea-si-numai-ea/

Spectacolul „Ea şi numai ea” de Andrei Ivanov, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, avându-i în distribuţie pe Andreea Bibiri şi Vlad Linţă, va avea premiera la Teatrul ACT pe 17 şi 18 ianuarie, de la ora 19.30.

Un articol de Liliana Matei|12 decembrie 2019

Spectacolul are la bază un text contemporan, extrem de actual și conectat la realitățile zilelor noastre, care tratează problema lipsei de comunicare dintre adolescent și părinte, diferențele dintre generații, trăirile specifice adolescenței, impactul și posibilele consecințe ale comunicării prin intermediul rețelelor de socializare.

„O mamă și fiul ei adolescent, cu toate că locuiesc în același apartament, trăiesc în lumi complet paralele. Lumea virtuală a internetului îi poartă într-un carusel al emoțiilor, iar fiecare ajunge în puncte nebănuite.” – Alexandru Mâzgăreanu, regizor


„Ea și numai ea” este un proiect derulat de Teatrul ACT și finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Parteneri media: Radio România Cultural, Revista Amfiteatru, LiterNet, Semne Bune, The Institute, BookHub.

EA ȘI NUMAI EA

Autor : Andrei Ivanov

Traducere : Raluca Rădulescu

Regie: Alexandru Mâzgăreanu

Versiune scenică: Alexandru Mâzgăreanu

Distribuție: Andreea Bibiri, Vlad Lință

Scenografie: Dana Petre

Muzică: Alexandru Suciu

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.